Letölthető és bejárható az Obsidian Mos Eisley-ja

A VR-támogatás fejlesztése is folyamatban van.

Letölthető és bejárható az Obsidian Mos Eisley-ja

A KotOR 2-t is készítő Obsidiannál néhányan (programozók, grafikusok) szabadidejük egy részét arra használták fel, hogy lenyűgöző Star Wars-helyszíneket készítsenek.

Unreal 4-es motorral hozták létre a valósághű környezeteket, melyeket le is tölthetünk, hogy aztán szabadon bejárhassuk őket, természetesen akkor, ha elég erős gépünk van hozzá. Jason Lewis, az összesen 17 főt számláló kis csoport vezetője elmondta: főként azért csinálták az egészet, hogy tapasztalatokat szerezzenek a motorral való munka során, de persze könnyebbé tette a dolgukat az, hogy mindannyian Star Wars-megszállottak.

„Egyedül álltam neki a munkának. Eredetileg csak egy 3D-s Ezeréves Sólyom volt a tervem, de az események hamarosan a saját útjukat kezdték járni. A hajó a 94-es dokkolóban állt volna, hogy körbejárhassam és valós időben nézegethessem. Aztán jött az ötlet, hogy miért ne készítsem el a hangár belsejét is, majd Mos Eisley környező részeit, végül úgy döntöttem, akkor már legyen meg inkább az egész város. Ez volt az a pont, mikor rájöttem, hogy a projekt túlnőtt rajtam, egyedül nem leszek képes befejezni, ezért megkérdeztem néhány fejlesztőt és grafikust az Obsidiannál, érdekli-e őket a munka. Lelkes igeneket kaptam válaszul, tehát felosztottam a feladatokat az alapján, hogy az önkéntesek mennyi idő- és energiaráfordítást tudtak vállalni.” –mesélte Lewis.

A projekt nagyjából 90 százalékos jelenleg, de már letölthető. A csoport hangsúlyozta, hogy nem játékról van szó, de persze nem zárták ki annak esélyét, ha a rajongóknál szélesebb körben is érdeklődést kelt majd. Ha feltelepítjük az alkalmazást, egy pisztollyal, vagy egy elrejtett, de megtalálható fegyverrel a kezünkben járhatjuk be a várost, de mivel karaktertervezők nem vettek részt a munkában, csak droidokkal fogunk találkozni.

Az alapváltozat befejezése mellett már egy VR-verzión is dolgoznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward