Lenovo munkaállomásban debütálhat a különleges Threadripper processzor

A Lenovo valami igazán különleges munkaállomással készül, ami alapjaiban forgathatja fel a piacot. Ehhez a feladathoz pont passzol a RYZEN Threadripper PRO 3995WX

Lenovo munkaállomásban debütálhat a különleges Threadripper processzor

Az AMD RYZEN Threadripper sorozatának csúcsán jelenleg a 3990X modell foglal helyet a maga 64 magjával, 128 szálával és négycsatornás memóriavezérlőjével. A napokban felröppent pletykák alapján úgy néz ki, hogy hamarosan egy még komolyabb teljesítményre képes verzió jelenik meg, ami a RYZEN Threadripper Pro 3995WX jelölést viseli, célkeresztjében pedig a prémiumkategóriás munkaállomások foglalnak helyet.

Sajnos a pletykák arra nem tértek ki, hogy az új processzor pontosan milyen órajeleken ketyeg majd, ám azt már lehet sejteni, hogy a 64 mag és a 128 szál nem változik, a négycsatornás memóriatámogatást viszont nyolccsatornásra cserélik. Az új modell lényegében az EPYC 7662-es szerverprocesszorral mutat majd rokonságot, tokozás terén pedig az sWRX8-at alkalmazza, amihez AMD WRX80-as lapkakészlet társulhat. Az információk alapján az új processzor napokon belül, 2020. július 14-én bemutatkozhat, vagyis pont azon a napon, amikor a Lenovo egy különleges munkaállomásról rántja le a leplet.

Erről a vállalat a Twitteren keresztül adott hírt, amelyből kiderül, hamarosan érkezik egy olyan Lenovo munkaállomás, amely nem csak a játékot változtatja meg, de a szabályokat is. Ehhez a kijelentéshez tökéletesen passzol is a 8 memóriacsatornával rendelkező RYZEN Threadripper Pro 3995WX, ám a terméket egyelőre nem nevezték nevén. Nincs kizárva, hogy ez a processzor egy speciális, kifejezetten OEM partnerek számára készített modell lesz, ami önállóan nem kerül kereskedelmi forgalomba, sőt, arra is van esély, hogy a Lenovo exkluzivitást kap az új processzor használatára, még ha ez csak néhány hónapra is szól.

Az új processzor a nyolccsatornás memóriatámogatás nyújtotta előnyök mellett RYZEN PRO támogatást is kap, vagyis elég ütőképesnek tűnik a munkaállomások szemszögéből. Ha minden igaz, rövidesen kiderül, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék, pontosan milyen formában érhető el, és remélhetőleg az első független tesztekre sem kell már sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap