Kivételes tulajdonságokkal büszkélkedő RYZEN Threadripper processzor érkezhet

Az AMD egy igazán ütőképes processzorral ugrik fejest a prémium HEDT szegmensbe, az új processzor pedig akár már a következő héten bemutatkozhat.

Kivételes tulajdonságokkal büszkélkedő RYZEN Threadripper processzor érkezhet

A jelek szerint sikerült lencsevégre kapni egy igazán különleges RYZEN Threadripper processzort, amelynek nem kevesebb lesz a feladata, mint az, hogy méltó konkurenciát állítson az Intel Xeon W-3175X típusjelzéssel ellátott központi egységének, amely a prémium HEDT szinten tanyázik. A válasz elég ütős lesz, ugyanis a RYZEN Threadripper PRO 3995WX 64 maggal és 128 szállal érkezik, csak úgy, mint a RYZEN Threadripper 3990X, ám hozzá képest több érdekes és hasznos extrát is felvonultat.

Galéria megnyitása A RYZEN Threatripper Pro 3995WX nem lesz kispályás Mivel egy PRO sorozatú termékről van szó, így a különböző professzionális alkalmazásokhoz természetesen megfelelő támogatás érkezik, valamint az extra biztonsági funkciók és a menedzselhetőség sem hiányzik majd a felhozatalból. Ennél egy fokkal talán érdekesebb, hogy a RYZEN Threadripper 3990X-szel ellentétben ennél a változatnál nem négy-, hanem nyolccsatornás memória-támogatás áll majd rendelkezésre, amelynek keretén belül maximum 2 TB-nyi rendszermemóriát foghat munkára a rendszer, természetesen akár ECC támogatással karöltve is.

Az aktuális információk alapján a RYZEN Threadripper PRO 3995X várhatóan hasonló I/O tulajdonságokkal rendelkezhet, mint a sokkal drágább EPYC 7662-es modell, ám mivel RYZEN sorozatú megoldásról van szó, az órajelek itt magasabbak is lehetnek. Mivel nyolccsatornás memória-támogatást vetnek be, így a szokásos processzorfoglalat alkalmazása helyett az sWRX8-as processzorfoglalat, illetve az AMD WRX80-as lapkakészlet bevetése jöhet szóba. Elméleti szinten nincs kizárva, hogy az sTRX4-es és a TRX40-es lapkakészlettel is kompatibilis lesz az új processzor, igaz, ebben az esetben limitált memória-támogatásra, illetve limitált PCIe funkcionalitásra lehet számítani.

Az új processzor várhatóan már akár 2020. július 14-én megjelenhet, amennyiben a VideoCardz információi helyesek. Alig egy hét múlva kiderül, tényleg bemutatkozik-e az új modell, illetve akkor minden olyan technikai részletre is fény derülhet, amelyeket jelenleg homály fed.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap