Lencsevégen a legkisebb iPhone 12 modell kijelzője

Az 5,4 hüvelykes képernyővel szerelt eszköz új irányvonalat indíthat az iPhone kínálatban.

Lencsevégen a legkisebb iPhone 12 modell kijelzője

Az Apple az idei évben szinte már biztosan ki fog adni egy olyan okostelefont, aminek a megjelenítője kisebb lesz az eddigi modellekénél, persze eltekintve az iPhone SE-től, ami még a régi vágású, 4,7 colos panelt alkalmazza. És most pedig egy olyan kép bukkant fel, amin látható is a kicsire szabott iPhone képernyője.

Az eddigi adatok szerint egy 5,4 vagy 5,45 colos megjelenítővel szerelt iPhone lesz majd az idei kínálatnak a legolcsóbb tagja. Az eszköz összeszerelése már elkezdődött, és a napokban felkerült az internetre kettő olyan fotó, amin a szerkezet képernyője figyelhető meg. Pontos méretet nem lehet látni, de az kivehető, hogy valószínűleg szállítás közben kapták lencsevégre az egységet, mivel egymás mellett, sorosan sorakoznak az egyforma megjelenítők.

Galéria megnyitása

A felvételeken szerepelő kijelző pontos paraméterei nem ismertek, de állítólag nem AMOLED technológiásak ezek, hanem LCD-k, így IPS alapokkal kell számolni a kisebb szerkezetek esetében. Bár azért azt megjegyeznénk, hogy olyan pletykákat is lehetett hallani, ami szerint az iPhone 12 széria már teljesen AMOLED-et fog alkalmazni. Ezen a ponton tehát van némi ellentmondás.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem világos, hogy az Apple-nek pontosan mi a terve a kisebb iPhone-nal. De az már biztosnak tűnik, hogy nem egy valóban olcsó modellre kell számítani. Legalábbis bemetszés van a panelen felül, amiből arra következtethetünk, hogy a Face ID-t használja majd a termék. És eddig mindig arról lehetett hallani, hogy a Face ID egy viszonylag drága komponens. Szóval eléggé meglepő volna, ha a 400 dolláros áron kínált iPhone SE alá lőne az az iPhone 12 variáns.

Egyes találgatások szerint az 5,4 colos iPhone 550 dollár körül állhat majd rajthoz, és ezért az összegért még csak 4G LTE modemet fog biztosítani, de készül majd belőle olyan variáns is, ami 5G képes. A kijelző biztosan sík felületű lesz, és kettő kamerát tartogató modul kerülhet bele, és itt az optikákat elvileg már a Sunny Optical és a SEMCO fogja beszállítani. Korábban kiszivárgott információk alapján az eszközt egy 2227 milliamperórás akkumulátor fogja meghajtani, ami nagyon sovány, de a kicsi kijelző mellett ez is elég lehet a korábbi iPhone-oknál megszokott üzemidő eléréséhez.

Az iPhone 12 széria hivatalosan leghamarabb szeptemberben mutatkozhat majd be. De számos pletyka volt már arról, hogy érdemes némi késéssel számolni a korábbi évek tendenciájához képest, mert a gyártás nem az előzetesen várt ütemben indult meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap