Kiderült, mekkora akku kerülhet az iPhone 12 széria tagjaiba

A mobilok telepei a napokban átestek a hitelesítésen, és a legfontosabb információk napvilágot láttak.

Kiderült, mekkora akku kerülhet az iPhone 12 széria tagjaiba

Az Apple ősszel fogja elindítani az iPhone 12 generációt, ami azért még bőven odébb van, de ennek ellenére már folyamatosan szállingóznak az információk. Ezúttal pedig nem is pletykákról számolhatunk be, hanem teljesen megbízható adatokról a fejlesztés alatt álló készülékek kapcsán.

Kiderült ugyanis, hogy milyen akkumulátorok gondoskodnak majd az energiaellátásáról az okostelefonoknak. Több forrásból is kikerültek a minősítési tanúsítványok, kínai és dél-koreai információkra hivatkozva tehát ezeket szinte már biztosan lehet tudni. A telepek az A2471, az A2431 és az A2466 modellazonosítóval illetett készülékekhez tartoznak.

Az adatok alapján az A2471 modell egy 2227 milliamperórás kapacitású telepnek fog otthont adni. Elvileg ez lesz majd az az iPhone, ami méretben teljesen új lesz, és szokatlan módon visszafelé lép, nem pedig előre. A pletykák szerint egy 5,4 hüvelyk körüli képernyővel rendelkezhet ez a készülék.

Galéria megnyitása

Az A2431 modell már egy 2775 mAh-s egységnek a kegyére lesz bízva minden jel szerint. Ez a telep egy 6,1 hüvelykes megjelenítővel fog párosulni az eddigi ismereteink alapján. Egyes pletykák szerint kettő készülék is lesz idén 6,1 colos panellel, de a hitelesítésen csak egy modell járt. Érdekes módon a mostani iPhone 11 ugyanilyen méretben 3110 mAh kapacitású akkuval rendelkezik.

Galéria megnyitása

A három masina közül az A2466 jelöléssel ellátott az, amibe messze a legizmosabb telep került. Ez lesz minden bizonnyal a csúcsmodell, mely jelen állás szerint 6,7 colos képernyővel fog szolgálni. Az iPhone 12 sorozat zászlóshajóját egy 3687 milliamperórás akkumulátor látja el energiával. Ez a telep már sokkal nagyobb, mint a másik kettő konstrukcióban található megoldás, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy itt is fogyásról lehet beszámolni, mert az iPhone 11 Pro Max telep 3969 mAh-s kapacitású.

Galéria megnyitása

Az akkumulátorok esetében minimális és tipikus kapacitást is meg szoktak adni, de ezúttal nem esett szó arról, hogy a fent kiemelt értékek minimálisak vagy tipikusak. Az előző évi akkukkal összevetésben ebből is eredhet némi differencia, de akkora mértékű biztosan nem, amekkorák az elmaradások.

Galéria megnyitása

Egyébként az Apple hivatalosan nem is szokott megadni akkumulátor kapacitásra vonatkozó értékeket, hanem általában csak arról beszél az okostelefonok kapcsán, hogy milyen üzemidőt tudnak nyújtani órában kifejezve.

További érdekesség még, hogy egy új töltőadaptert is hitelesítettet az Apple. Ez 20 wattos teljesítményű gyorstöltést támogat az információk alapján, ami manapság már nem különösebben érdekes, de az iPhone-ok sosem arról voltak híresek, hogy az élen járnának a gyorstöltésben. Az aktuális modelleket egyébként 18 wattos teljesítménnyel lehet tölteni legfeljebb, ennek megfelelően legfeljebb minimális előrelépésre lehet számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap