Lassulást okozhat egyes játékoknál egy Windows 10 frissítés

A Microsoftnál a jelek szerint már tudnak a hibáról, a javításra azonban sajnos még várni kell egy kicsit.

Lassulást okozhat egyes játékoknál egy Windows 10 frissítés

A Windows 10-hez készített legújabb frissítőcsomagról, amely a KB4482887-es jelölést viseli, tegnap írtunk, ugyanis a csomag a hibajavítások mellett tartalmazza a Retpoline csomagot is, ami segít némi teljesítményt visszanyerni a Spectre második variánsa elleni harcban. Úgy tűnik, hogy a csomag nem csak pozitív változásokat hozott, hiszen számos felhasználó panaszkodott azzal kapcsolatban, hogy egyes játékok a csomag telepítése után fura dolgokat művelnek.

A panaszkodók szerint sok játék alatt jelentkeznek teljesítménnyel kapcsolatos problémák, ezek pedig látszólag nem mutatnak összefüggést azzal, hogy az adott rendszer milyen hardvert tartalmaz: az AMD, az Intel és az Nvidia termékeivel szerelt konfigurációkon egyaránt lehetett tapasztalni a kellemetlenségeket. A hibajelenségek részeként nőtt a bemeneti késleltetés, vagyis nem reagált olyan gyorsan a játék a felhasználó által kiadott parancsra, mint korábban; ezzel együtt pedig az FPS értékek is csökkentek, vagyis lassult a játék futása.

A Microsoft szerint valóban előfordulhat, hogy a KB4482887-es frissítőcsomag telepítése után lassabb lesz az egér-reakció, valamint a teljesítmény is csökken bizonyos játékokban, például Destiny 2 alatt. A fejlesztőcsapat már megkezdte a hiba okának feltérképezését, amelyre remélhetőleg rövid időn belül lesz javítás. Addig sajnos nincs mást tenni: törölni kell a frissítőcsomagot, ha szeretnénk megszabadulni a hibáktól. Ehhez el kell látogatnunk a Vezérlőpultba, ahol a Programok menüponton belül, a Programok és szolgáltatások opciót választva a Telepített frissítések linkre kell kattintani, majd elénk tárul a lista, ahol a legutóbb telepített frissítőcsomagok is szerepelnek. Innen kell kiválasztani a KB4482887-es frissítést, majd kezdeményezhetjük a törlését.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap