Különös billentyűzetet kaptak az új MacBook Pro noteszek

Az Apple szakemberei a jelek szerint módosították a billentyűzet felépítését annak érdekében, hogy az strapabíróbb lehessen és jobban ellenálljon a szennyeződéseknek.

Különös billentyűzetet kaptak az új MacBook Pro noteszek

Az Apple a napokban frissítette MacBook Pro sorozatát. A friss hardvernek köszönhetően jelentősen gyorsultak az új noteszgépek, de egyéb fejlesztések is történtek, például megkapták a True Tone kijelző technológiát, ami az iPad és iPhone modellekből már ismerős lehet. A változásokról korábbi hírünkben már részletesen is beszámoltunk.

A billentyűzettel kapcsolatban csak annyit árult el a hivatalos bejelentés, hogy az új dizájnnak köszönhetően halkabb gépelési élményre számítanak a felhasználók, arról azonban nem esett szó, hogy a sérülékeny pillangómechanikával kezdtek-e valamit a fejlesztők. Az iFixIt munkatársai már megkaparintottak egyet az új MacBook Pro noteszgépek közül, hogy szokás szerint alaposan darabokra szedjék, majd a folyamat végén azt is pontozzák, mennyire könnyedén szerelhető az újdonság.

A szétszedésről később részletes beszámoló is megjelenik majd, ez jelenleg még készül, de így is van már egy érdekesség, amiről hírt lehet adni. Az iFixIt munkatársai lepattintották az új MacBook Pro billentyűzetének egyik billentyűsapkáját, alatta pedig egy szokatlan összetevőt, egy vékony szilikonfóliát találtak, ami pont a pillangómechanikát fedi. Ezt leszámítva egyéb szerkezeti változások nem látszanak, tehát a pillangómechanika továbbra is úgy működik, ahogy azt megszokhattuk, de némileg halkabb lett.

Felmerülhet a kérdés: a vékony szilikonfólia csak azért kellett, hogy halkabbá váljon a billentyűzet, vagy esetleg más okok is vannak a háttérben? Erre egyelőre nem válaszolt az Apple, ám a vizsgálatok alapján úgy tűnik, az újonnan beépített szilikonfólia segít abban, hogy a pillangómechanikához ne juthasson se por, se kosz, se pedig folyadékcseppek. Ezzel a jelek szerint a pillangómechanika sérülékenységét próbálta orvosolni a gyártó, ami miatt már több MacBook Pro noteszgép billentyűzetét is kicserélték – a probléma miatt hivatalos szervizakció is indult. A pillangómechanikát egyébként azért kritizálták eddig, mert sérülékeny, nem megbízható és már egy kis portól is használhatatlanná válhat az adott billentyű, amely miatt az egész felső borítást cserélni kell, ez pedig eléggé borsos költség.

Az iFixIt munkatársai további teszteket is végeznek, hogy kiderüljön, mennyire hatékony az új szilikonfólia, később pedig a MacBook Pro szétszedése során született dokumentációt is elérhetővé teszik. Hogy az Apple a hibás MacBook Pro billentyűzeteket helyett már új, szilikon fóliával ellátott pillangómechanikás billentyűzeteket ad-e? Ez egyelőre szintén rejtély, de erős a gyanú, hogy igen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward