Különleges videokártyával és processzorral készül az 50. évfordulójára az AMD

A május elsején esedékes 50. évfordulóra legalább két különleges termékkel készül az AMD.

Különleges videokártyával és processzorral készül az 50. évfordulójára az AMD

Az AMD május elsején ünnepelheti alapításának 50. évfordulóját, ami egy szép kerek szám, így erősen valószínű, hogy ezt az eseményt igyekezni fognak emlékezetessé tenni. A vállalat az elmúlt hetek folyamán már készített egy beszédes kis idővonalat, amely az elmúlt 50 év legfontosabb eseményeiről ad képet, hamarosan pedig megjelenik két speciális termék, amelyek az 50. évforduló tiszteletére érkeznek. Az egyik érdekes termék az AMD egyik legjelentősebb AIB partnerétől érkezik, amiből már sejthetjük, hogy egy „új” videokártyáról van szó. Ez sajnos nem a NAVI architektúra köré épül, bármennyire is szeretnénk, csak egy speciális dizájnnal rendelkező Radeon RX 590-es modellről van szó, ami a Nitro+ Radeon RX 590 8GB AMD 50th Anniversary Edition nevet viseli. Rajta kívül egy speciális RYZEN 7 2700X processzor is forgalomba kerül, amivel szintén az 50. évfordulót ünnepelheti a cég.

Galéria megnyitásaAz új videokártya alapok terén a Nitro+ és a Nitro+ Special Edition által kitaposott ösvényt követi. Ez azt jelenti, hogy a Polaris 30-as GPU szokás szerint 2304 stream egységgel rendelkezik, a 256-bites memória-adatsínre pedig 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik. A GPU várhatóan 1560 MHz-es PowerTune órajelet alkalmaz, csak úgy, mint a szóban forgó modellek, míg a GDDR5-ös fedélzeti memóriánál 2100 MHz-es valós, illetve 8400 MHz-es effektív órajelre számíthatunk.

A melegedő komponensek hűtéséről a jól ismert Dual-X szett gondoskodik, ami két darab 8 mm-es és két darab 6 mm-es hőcsövet, valamint két ventilátort használ a feladat ellátásához.

Mivel ünnepi videokártyáról van szó, így a doboz és a hűtő fedlapja egyaránt arany színben pompázik. Árak terén úgy tűnik, 299,9 euróért kapható az újdonság egy portugál webáruházban. Némi számolgatás után arra saccolunk, hogy itthon ha kapható lesz, olyan 20 ezer forinttal lehet drágább, mint a Nitro+ változat. Mivel a termék a gyűjtők számára is vonzó célpont lehet, ez a felár nem tűnik túl komolynak, igaz, a jelek szerint túl sok extrát sem kapunk érte.

A különleges videokártya mellett egy speciális, RYZEN 7 2700X típusú processzor is felbukkant, ami először a ShopBLT kínálatában jelent meg előrendelésben. Az új modell a dolog jelenlegi állása szerint 340,95 dollárba kerül, ami a 295 dollár körüli normál árhoz képest szintén 45 dollárnyi felárad jelent. Az egyelőre nem világos, hogy az „új” processzor pontosan milyen órajeleken ketyeg majd, az viszont erősen valószínű, hogy csomagolása tükrözni fogja különleges mivoltát – és az sincs kizárva, hogy az IHS-en is szerepel majd az 50th Anniversary Edition jelölés.

Galéria megnyitása

A speciális modellhez természetesen jár majd a Wraith Prism hűtő is, ahogy azt már megszokhattuk. A ShopBLT bejegyzése alapján az új processzor április 30-án válik elérhetővé, május elsején pedig egészen biztosan ünnepelni fog az AMD – hogy bejelentenek-e valamilyen új terméket? Ez egyelőre kérdés, de túl sok esély nincs rá, hiszen a korábbi információk alapján a Computex 2019-re és az E3 2019-re tartogatják a puskapor többségét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap