Különleges kamerás szabadalmak a Xiaomitól

Különleges kamerás szabadalmak a Xiaomitól

Amióta az okostelefonok előlapján extrém módon elkezdték a gyártók elvékonyítani a kávát, folyamatosan felmerülő problémát jelent, hogy hova kerüljön a frontkamera. Vannak olyan dizájnok, ahol a kijelzőbe félszigeten lóg bele a kamera, akadnak motorikusan kiemelkedő egységek és szétcsúsztatós kialakítások is, a legújabb „biztos recept” pedig a panelen kivágott lyukba pakolt megoldás.

A Xiaominál már többféle kameraelrendezést láttunk az előlapi képalkotó esetében, de most egy frissen felfedezett szabadlomban olyan dizájnok tűntek fel, amelyek minden korábbinál összetettebbek – és több kivágást igényelnek. A kínai alakulat a kijelző mindkét felső sarkában kialakítana egy-egy lyukat, de van félszigetes bevágásra is hasonló recept, sőt mi több, még arra is mutat példát a vállalat, hogy a hangszóró is bele lenne vágva a megjelenítőbe – ez annyiban nem új, hogy ilyen leírást már a Samsungtól is láttunk korábban. A különböző dizájnoknál arra vonatkozó rajz nincs, hogy az értesítési sávon hogyan helyezkednének el a tartalmak, ami főleg abban az esetben lenne érdekes, ahol a beszédhangszórónak is van egy saját szigete a megjelenítőben.

Galéria megnyitása

Több különböző elrendezést is papírra vetett a Xiaomi, de egyetlen közös jellemvonást mindegyik esetben fel lehet fedezni, ez pedig a szimmetria. Ha megnézzük, akkor azonnal látszik, hogy az összes kidolgozott dizájnnál mindkét oldalon ugyanúgy vannak kivágások az előlapot szinte teljes egészében lefedő panelben. Ez különbözteti meg ezeket például a Galaxy S10+-nál megjelenő kameraelrendezéstől, ott ugyanis csak a kijelző jobb felső sarkában lesz egymás mellett kettő szenzor. Ha a Xiaomi kottája alapján készült volna a Galaxy S10+, akkor lényegében a kijelző mindkét oldalára került volna egy-egy kisebb bevágás.

A Xiaomi nem „csak” annyi elrendezést alkotott, ami a fenti képen látható, összesen 24 kisebb-nagyobb eltérést mutató dizájnt hozott létre. Azt nagyon nehéz megmondani, hogy ezek közül melyik lehet majd, amelyiket a vállalat valóban fel is fogja használni valamelyik mobiljánál. De az szinte borítékolható, hogy lesz olyan Mi és/vagy Redmi modell a palettán már idén, aminek valamilyen duálkamerás felállás lesz az előlapján lyukba ültetett képérzékelőkkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap