Kompakt és lapos mechanikus billentyűzetek a Cooler Master műhelyéből

A kínálat összesen négy új billentyűzettel bővült, amelyek mindannyian rendelkeznek RGB LED alapú háttérvilágítással.

Kompakt és lapos mechanikus billentyűzetek a Cooler Master műhelyéből

Két kompakt, numerikus billentyűzet nélküli újdonság érkezik

A Cooler Master „tenkeyless” modellekből álló kínálata a CK530-as és a CK730-as modellekkel frissül, amelyek mindketten minimalista dizájnnal érkeznek és a felső lap síkjából kiemelkedő billentyűkkel rendelkeznek. Mindkét modell szálcsiszolt alumínium fedlapot kap, valamint mindkettő lehetőséget ad a profilok billentyűkombinációval történő váltására, multimédiás funkciók vezérlésére, illetve a makrók rögzítésére is. Az egyes profilokat a Cooler Master Portal segédprogramon keresztül lehet módosítani, így az RGB LED alapú háttérvilágítás billentyűnként szabályozható, illetve új makrókat is rögzíthetünk, valamint egyéb beállítások elvégzésére is van lehetőség. A makrókat mindkét modell 512 KB-nyi fedélzeti memóriában tárolhatja, válaszidő terén pedig 1 ezredmásodpercre számíthatunk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A két újdonság közül az MK730 képviseli a MasterKeys kínálat csúcsát, így ehhez a változathoz műbőr borítással ellátott mágneses csuklótámaszt, lecsatolható USB-C kábelt, valamint Cherry MX gyártmányú kapcsolókat egyaránt kapunk. A billentyűk esetében Blue, Brown és Red típusú mechanikák közül ehet választani, extraként pedig RGB LED alapú fénycsíkot is rejt a ház széle. Ez a modell 698 grammot nyom a mérlegen, szélessége 360 milliméter, magassága 192 milliméter, vastagsága pedig 41,5 milliméter – a csuklótámasz levételével a magasság 192 milliméterről 183,5 milliméterre csökken.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az CK530-as változatról már hiányzik a csuklótámasz, valamint a lecsatolható kábel és az RGB LED alapú fénycsík is. Mechanika terén itt már nem Cherry MX, hanem Gateron típusú kapcsolók állnak rendelkezésre, amelyek ugyanúgy elérhetőek Brown, Blue és Red kivitelben. A 749 grammos CK530 esetében 380 milliméteres szélességre, 135 milliméteres magasságra és 40 milliméteres vastagságra kell felkészülni.

A két év jótállással rendelkező billentyűzetek 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez – az MK730 szőtt kábelt alkalmaz, a CK530 pedig gumibevonatút. A két friss termék már elérhető kereskedelmi forgalomban: az MK730 listaára 119,99 dollár, a CK530 pedig 69,99 dollárba kerül.

Alacsony profilú billentyűzeteket is bemutatott a gyártó

Első körben két „SK” sorozatú billentyűzetet mutatott be a Cooler Master, amelyek mechanikus billentyűket tartalmaznak, rendelkeznek RGB LED alapú világítással, a házuk oldala pedig RGB LED csíkot is tartalmaz, amelynek működése ugyancsak testreszabható. Az SK650-es változat teljes méretben, numerikus billentyűkkel kerül az üzletek polcaira, az SK630 viszont már a „tenkeyless” kivitelű megoldások táborát erősíti majd. Később mindkettőből kapunk vezeték nélküli kiadást is, sőt, egy kifejezetten kompakt modell is érkezik, ahogy arra a CES alkalmával már felhívta a figyelmet a gyártó.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mindkét új billentyűzet alacsony profilú Cherry MX mechanikát kapott, amely ugyanolyan strapabíró és precíz, mint egy normál Cherry MX Red kapcsoló, viszont rövidebb utat tesz meg a nyomáspont és a végállás megtételéhez, mint normál társa – ezért a vele készülő billentyűzetek sokkal vékonyabbak lehetnek. Az egyes billentyűk alatt található RGB LED-ek működése természetesen egyenként szabályozható, valamint makrókat is rendelhetünk a billentyűkhöz, ehhez csak a fentebb már említett Cooler Master Portal alkalmazást kell használni. Szerepel a kínálatban Windows gomb letiltó funkció is, aminek elsősorban a játékosok örülnek majd, az egyes beállításokat pedig akár szoftver nélkül, a megfelelő billentyűkombinációk megtanulásával is módosíthatjuk majd. A fedélzeti memória ezeknél a modelleknél is 512 KB-os, a válaszidő pedig 1 ezredmásodperc, csak úgy, mint a fentebb részletezett újdonságoknál.

Az SK650-es modell 430 milliméter széles, 125 milliméter magas és 25 milliméter vastag, tömege pedig nem több 629 grammnál. Ehhez képest az 552 grammos SK630 már csak 353,3 milliméter széles, és 125 milliméter magas, vastagsága azonban 25 helyett már 29,8 milliméter.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mindkét újdonság 1,8 méter hosszú szőtt kábelen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz, az USB 2.0-s szabványú kábel másik vége pedig USB-C szabványú, így könnyedén lecsatlakoztathatjuk a billentyűzetről, ha szükséges.

Az friss billentyűzetek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az SK650 ára 51 900 forint, az SK630-as modellért pedig 45 900 forintot kérnek el. Később mindkét újdonságból készül Bluetooth vezérlővel ellátott kiadás is, ami fehérben vagy szürkében egyaránt elérhető lesz. Sőt, extraként egy SK621-es modell is érkezik, ami mindössze 65 billentyűt tartalmaz, erre viszont március végéig még várni kell. A Bluetooth kapcsolatot használó SK621 várhatóan 45 900 forintba kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap