Költséghatékony SSD kártyák a BIOStar kínálatában

A PCI Express 3.0 x4 alapú SSD kártyák a belépőszintre érkeznek, így a SATA alapú megoldásokkal versenyezhetnek, de csak árban – teljesítményben sokkal-sokkal jobbak.

Költséghatékony SSD kártyák a BIOStar kínálatában

A BIOStar 2016 óta képviselteti magát az SSD piacon, annak is a belépőszintjén, ahol eddig költséghatékony SATA meghajtókkal és kártyákkal jelentkezett. A vállalat most szintet lépett, hála az SSD vezérlők és a 3D NAND Flash lapkák egyre csökkenő árának: legújabb SSD sorozata ugyan a SATA meghajtókra jellemző árazással érkezik – legalábbis az ígéretek szerint –, mégis PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használ. Utóbbi persze egy kissé feleslegesnek tűnhet, ha a lenti táblázat adatait is szemügyre vesszük, de ez már más kérdés.

Galéria megnyitása

Az M700-as sorozat tagjai csak ketten vannak, ugyanis a vállalat ezúttal csak egy 256 GB-os és egy 512 GB-os modellt dobott piacra. Közös tulajdonság, hogy mindketten a Silicon Motion költséghatékony megoldásokat célzó SM2263XT vezérlőját használják, ami DRAM nélküli kivitelben érkezik. A vezérlő mellé 3D TLC NAND Flash memórialapkákat társítottak, a gyorsítótár szerepét pedig SLC módba programozott tárhely biztosítja, ahogy az lenni szokott. Ezen felül van még NVM 1.3a támogatás, AES256 adattitkosítás, valamint L1.2 Low Power Mode is a kínálatban. Mivel viszonylag kisteljesítményű termékekről van szó, így külön hűtőbordát most nem kaptak a kártyák, ami a notebookok szempontjából mindenképpen jó hír, hiszen így többféle modellel is kompatibilisek lehetnek.

Galéria megnyitása

Az M.2-2280-as formátumú SSD kártyák legfontosabb tulajdonságai a fenti táblázat szerint alakulnak. A véletlenszerű olvasási- és írási teljesítmény egyelőre csak becslés, hiszen ezzel kapcsolatban semmilyen adatot nem osztott meg a gyártó. Sajnos a strapabírósággal kapcsolatban is sötétben tapogatózunk, ugyanis ezt az adatot is homály fedi.

Az M700-asok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, várható árukról azonban egyelőre nem beszélt a gyártó. Arra számíthatunk, hogy a belépőszintű M.2-es PCIe SSD kártyákhoz hasonló árazást alkalmaz majd a BIOStar.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap