Már a BIOStar is jelen van az SSD piacon

A korábbi információk alapján várható volt, hogy a BIOStar az alaplap szegmens gyengélkedése után más, jövedelmezőbb piacokat vesz célba. Erre most sor került.

Már a BIOStar is jelen van az SSD piacon

A BIOStar eddig főként az alaplapjairól volt ismert, ám a kedvezőtlen piaci helyzet, illetve az alaplapok iránti csökkenő vásárlói kereslet arra kényszeríti a gyártót, hogy jövedelmezőbb területek után nézzen. A jelek szerint a lehetőségek feltérképezését már jó régen megkezdhették, ugyanis a BIOStar ma mutatta be legújabb termékeit, az SSD piacra szánt BIOStar Gaming G300-as család tagjait, amelyek a költséghatékony megoldások táborát erősítik.

Galéria megnyitása

Az új SSD meghajtók különböző partnerektől származó komponensekből állnak: az SSD vezérlő a Silicon Motion műhelyéből érkezett és SMI2256 típusjelzéssel bír, a NAND Flash memóriachipek pedig Super Speed NAND Flash típusúak. Utóbbi egy hangzatos marketinges „szófordulat”, ami alighanem TLC NAND Flash alapú megoldásokat takar, de hogy ezeket pontosan ki és milyen csíkszélességgel gyártotta, az egyelőre rejtély. Az viszont nem titok, hogy a 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os meghajtók esetében sorrendben 128 MB-nyi, 256 MB-nyi, illetve 512 MB-nyi DDR3 alapú gyorsítótár is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

Minden új SSD 2,5 hüvelykes formátummal érkezik, amihez 6,8 milliméteres magasság társul. Sebességek terén mindössze annyi derült ki, hogy mindegyik meghajtó képes az 550 MB/s-os maximális folyamatos olvasási tempó elérésére, írás terén azonban csak a 240 és 480 GB-os modellek érik el a 480 MB/s-os folyamatos írási tempót, a 120 GB-os példánynál 470 MB/s a maximum.

Galéria megnyitása

A SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó újdonságok egyszerű fekete házzal érkeznek, amelyen az egyetlen dizájnelem egy BIOStar logó. A termékek főként merevlemezek kiváltására, rendszermeghajtóként történő használatra készültek, listaáraik pedig egyáltalán nem rosszak. A 120 GB-os 44 dollárba, a 240 GB-os 66 dollárba, a 480 GB-os G300-as modell pedig 140 dollárba kerül – ezért is erősen valószínű, hogy TLC NAND Flash alapokon nyugszanak. A 3 év jótállással érkező BIOStar Gaming G300-as SSD meghajtók rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap