Kiváló ár-érték aránnyal érkezik a Honor Band A2

A Lenovo Smartband (HW01) és a Mi Band 2 méltó ellenfele lesz a Band A2, ami nemcsak tudásban, hanem a dizájn tekintetében is jól sikerült.

Kiváló ár-érték aránnyal érkezik a Honor Band A2

Galéria megnyitása

A Huawei utódot állított az egyik legolcsóbb, de remek megjelenésű viselhető kiegészítőjének, a Honor Band A1-nek. A Band A2 már informatívabb és sokoldalúbb termék lett, de szerencsére közben a stílusos megjelenést sem vágta sutba, szóval minden tekintetben jól sikerült végrehajtani a modellfrissítést a szakembereknek.

Galéria megnyitása

Az első és legfontosabb hozadéka a generációváltásnak, hogy itt már nem egy parányi LED-es jelzőfény informálja a felhasználókat mindenről, hanem egy rendes megjelenítője van a szerkezetnek, amin képes kiírni a legfontosabb információkat. Egy OLED panelt használ a Honor Band A2, ami 0,96 hüvelykes átlóval rendelkezik, szóval egészen nagyra nőtt a konkurens megoldásoknál látottakhoz képest – a Mi Band 2 például egy 0,42 colos kijelzőt hord a hátán. A Band A2 nagyon jól képes kihasználni az egész kijelzőjét. A készülék például rögtön a megjelenítő bekapcsolásakor jelzi a pontos időn felül a dátumot, az akkumulátor töltöttségi szintjét és még azt is, hogy van-e élő Bluetooth kapcsolat. A szerkezet a megszokott mozgási szenzorokat tartalmazza, és került bele egy rezgőmotor is, hogy minden történésről azonnal tudja figyelmeztetni a felhasználót.

Galéria megnyitása

A Band A2 sok mindent meg tud jeleníteni a használata közben. Szól, mikor bejövő hívás van a hozzá kapcsolódó okostelefon – ezt egy érintéssel szükség esetén azonnal le is lehet némítani –, és figyelmeztet olyankor is, mikor olvasatlan levél van az elektronikus postaládában. Beállítható rajta riasztás és ébresztés, ez utóbbi pedig lehet intelligens is, ilyenkor figyeli az ébresztés idejének közeledtével az alvási állapotot a masina, hogy a lehető legideálisabb pillanatban kelhessen az ember. Számlálja az elégetett kalóriákat, és mivel van benne pulzusmérő, ezt az értéket is figyeli. Edzésmódba kapcsolva a Band A2 OLED panelje megtelik a legfontosabb információkkal, egyszerre látható a hajszál híján egycolos panelen az aktivitás ideje, a pillanatnyi pulzus és a lépésszám is. Külön a pulzusméréskor az eszköz kirajzolja a terheltség szintjét, ami igazán intenzív edzések alkalmával jöhet nagyon jól. Ezeken felül pedig előre megadható napi cél, aminek az elérését szintén jelzi egy külön ikonnal az újdonság, és méri azt is, hogy milyen hosszú ideig és hogyan aludt, aki viseli. Na meg nem hiányozhat belőle a telefonkereső sem, ami automatikusan is jelezheti, mikor elveszíti a mobillal a kapcsolatot – ezt szokták lopásvédelemnek tekinteni.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A karperechez kapcsolódó applikáció önállóan képes lesz az adatok elemzéséből kikövetkeztetni, hogy éppen milyen tevékenységet végzett az adott időpontban a felhasználó. Többféle opció is van itt, egyebek mellett például a biciklizést is felismeri. Bluetooth (4.2) kapcsolattal dolgozik a Band A2, mint szinte az összes viselhető eszköz. Sajnos a Windowst nem támogatja, de az androidos és az iOS-t futtató okostelefonokkal minden gond nélkül társítható. Már amennyiben teljesül az, hogy a mobilon legalább az Android 4.4 vagy az iOS 8 legyen jelen.

Galéria megnyitása

A Honor Band A1 elérhető volt bőr szíjjal is, amiről egyelőre a Band A2 esetében le kell mondani, de mivel cserélhető az eszköz pántja, így a Huawei utólag is készíthet hozzá ilyen kiegészítőt. Addig is kizárólag a szilikonos megoldással kell beérni, ami a sztenderd fekete mellett bézs, piros és élénkzöld színben is pompázhat. A megfelelő védettség mindig fontos a viselhető kiegészítők esetében, és szerencsére a Huawei szakemberei sem feledkeztek meg erről. A Honor Band termékcsalád friss tagja IP67 minősítést vívott ki magának, ami azt jelenti, hogy por egyáltalán nem tud bele férkőzni, víz pedig csak nagyobb nyomás és/vagy hosszabb idő után tehet benne kárt. Zárásul lássuk, hogy milyen üzemidő mellett tudja végezni a feladatát a Band A2. A karperec egy 95 mAh-s akkumulátornak ad otthont, amivel legfeljebb 18 napot vészelhet át egy szusszal, de normál használat mellett inkább 9 napos teljesítményt lehet kilátásba helyezni.

Galéria megnyitása

A Honor Band A2 200 jüanos áron érkezik, ami kb. 30 dolláros összegnek felel meg. Ez alapján a legnagyobb riválisnak a Lenovo Smartband (HW01) és a Xiaomi Mi Band 2 ígérkezik, ami hatalmas népszerűségnek örvend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Huawei új viselhető kiegészítője Kínában, június kilencedikén debütálhat, és ezt követően juthat el más régiókba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap