Shop menü

KISZIVÁRGOTT, MIKOR JÖHET A PIXEL 7

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott, mikor jöhet a Pixel 7

A Google májusban, az I/O fejlesztői konferencián megvillantotta a Pixel 7 és Pixel 7 Pro okostelefonokat némi meglepetést okozva ezzel. Így a készülékek megjelenésével azonnal képbe kerültünk, megelőzve a hónapokig „szivárgó” felvételeket. De ettől függetlenül azért még a szivárogtatók sem maradnak munka nélkül, most például egy fontos dátum látott napvilágot.

A készülékek megjelenését illetően a Google a májusi eseményen csak annyit mondott, hogy ősszel esedékesek. Most azonban napvilágot látott két fontos dátum is a Pixel 7 generációval kapcsolatosan. Az egyik az előrendelések felvételének a kezdési ideje, a másik pedig már a szállítás napja. Az információkat pedig a híres-hírhedt szivárogtató, Jon Prosser hozta nyilvánosságra.

Galéria megnyitása

Prosser azzal állt elő a napokban, hogy a Google a Pixel 7 és Pixel 7 Prót októberben fogja rajthoz állítani. A keresőóriás egészen pontosan október 6-án kezdi majd felvenni a rendeléseket az új referencia készülékekre, és éppen egy héttel később, október 13-án indul majd az első készülékek kiszállítása.

Arról külön nem tesz kijelentést a szivárogtató, hogy a mobiloknak a bemutatása mikor lesz, csak megjegyzi beszámolójában, hogy nagy valószínűség szerint ugyanazon a napon, amikor a Google a megrendeléseket elkezdi felvenni. A forrás kapcsán egyébként hozzátette, hogy nagyon megbízható, szóval hiába van még addig több mint két hónap, szinte biztosra vehetőek az előre jelzett napok.

A mobilok ismételten egyedi rendszerchipet fognak felvonultatni, érkezik a Tensor 2 lapka, ami felsőkategóriás teljesítményt igyekszik majd biztosítani különösen nagy hangsúlyt fektetve a gépi tanulásra. De ez állítólag még marad az ARMv8 vonalon, szóval nem lesz olyan modern a felépítése, mint a Snapdragon 8 Gen 1-nek vagy akár a MediaTek Dimensity 9000-nek. A RAM-ot tekintve lesz 12 GB-os opció, a tárhely frontján pedig biztosan jön 256 gigás kivitel.

Galéria megnyitása

A Pixel 7 két kamerával jön, míg a Pixel 7 Pro három képalkotót vonultat fel. A normál főkamera és az ultra-széles látószögű egység mindkét terméknél biztosított lesz, és a zoomolásra alkalmas, periszkópos képalkotó az, amivel több a Pixel 7 Pro. Az elsődleges kamera 50 megapixelesnek ígérkezik, az ultra-széles látószögű megoldás alapja egy 12 MPixeles megoldás lesz, a Pixel 7 Pro távoli témák megörökítésére szolgáló kamerája pedig 48 megapixeles érzékelővel rendelkezhet majd. De a mobilok kamerarendszeréről egy részletes beszámolónk is megjelent nemrégiben.

Galéria megnyitása

A Pixel 7 Full HD+ felbontású képernyőt kaphat majd, míg a Pixel 7 Pro Quad HD+ minőséggel fog szolgálni. A Samsung szállítja majd a paneleket a készülékek számára, az alapmodell maradhat 90 Hz-es, miközben a társa 120 Hz-es megjelenítésre lehet képes. Támogatni fogják a mobilok az NFC használatát, és fejlettebbek lesznek olyankor, mikor haptikus visszajelzést kell szolgáltatni a használat során.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére