Shop menü

RENGETEG INFÓ SZIVÁRGOTT KI AZ ÉRKEZŐ PIXEL ESZKÖZÖK KAMERÁIRÓL

Terítékre került a Pixel 7 széria kamerája, de szó esik a Pixel Tabletről, valamint a tervezett hajtogatható Pixelről is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rengeteg infó szivárgott ki az érkező Pixel eszközök kameráiról

A Google mostanra több olyan Pixelt megvillantott, ami csak később fog bevetésre kerülni, apró információk viszont rendre bukkannak fel ezekkel kapcsolatosan. A napokban egy forrás a kamerákról számolt be olyan részletesen, ami a legtöbb esetben még a bemutatóknál sem teljesen megszokott. Ráadásul nemcsak a Pixel 7 és 7 Pro, hanem más Pixel termék is szóbeszéd tárgya lett.

A Pixel 7 generáció esetében a Google a főkamera számára a Samsung ISOCELL GN1 szenzort választotta jelen állás szerint. Ez ugyanaz az érzékelő, ami a Pixel 6 esetében is bevetésre kerül. 1/1,31 hüvelykes fizikai mérettel rendelkezik, 50 megapixeles felvételek készítésére alkalmas, 1,2 mikronos a pixelmérete alapesetben, amiből összevonás révén képes 2,4 mikronos egységeket alkotni. Támogatott Dual Pixel AF is egyebek mellett, és minden bizonnyal lesz OIS, bár erről konkrétan nem szólt a fáma.

Galéria megnyitása

A készülékek ultra-széles látószögű kamerája a Sony IMX381 szenzorra fog épülni. Erről azt lehet tudni, hogy 12 megapixeles felvételek megörökítésére alkalmas, és a pixelmérete pedig 1,25 mikronos, szóbal nem különösebben nagy, de már elfogadható minőséget produkálhat. Ezt kihasználva kreatív fotókat, videókat lehet majd készíteni, és megannyi jó lehetőséget tud biztosítani.

A Pixel 7 és 7 Pro között a különbség az lesz ezen a ponton, hogy a Pro modellnek akad még a fedélzetén egy teleoptikás kamera is. Ez a Samsung ISOCELL GM1 érzékelőt kapta meg. Egy 48 megapixeles egységről beszélhetünk, ami 0,8 mikronos képpontmérettel szolgál, és a pixel binning révén 1,6 mikront tud elérni, illetve szinte veszteség nélkül képes kétszeres digitális zoomra az optikai zoom mellett.

Galéria megnyitása

Az önarcképek készítésére és a videocsevegések bonyolítására az okostelefonok a Samsung ISOCELL 3J1 szenzort használják. Ennek egy kicsit szokatlan a felbontása, 10,9 megapixeles felvételek megörökítésre képes, de a minőségére különösebb panasz már ezen a téren nem lehet. 1,22 mikronos a pixelmérete, 1/3 colos az átlója. Támogatni fogja ez a kamera az automatikus fókuszálást, és bízunk abban, hogy a 4K UHD videózás is megoldott lesz már.

Érdekes módon a kiszivárgott információban szó esik egy Lynx kódnevű készülékről is. Ennél elvileg a főkamera számára a Samsung ISOCELL GN1 lesz biztosított, mint a fenti gépeknél. Viszont emellett már egy Sony IMX787 társkamera fog megjelenni egyelőre ismeretlen céllal – nagy valószínűség szerint ultra-széles látószögű optikával. Az IMX787 1/1,3 colos és 64 MPixeles felbontással rendelkezik. A Lynx szelfikamerája a 13 megapixeles Sony IMX712 érzékelőt fogja használni.

A forrás megjegyzi, hogy a Lynxről annyira nem lehet tudni semmit, hogy ez talán csak egy belső fejlesztői eszköz, amit a Google Pixel készülékek mögött álló csapat használ. Említik, hogy lehet ez akár a Pixel 7 Ultra is, de teleoptikás kamera nélkül ennek nem lenne értelme, hiszen csak részben lenne jobb fotós, mint a Pixel 7 Pro.

A Google 2023-ban újra táblagéppel fog előrukkolni, ezt már hivatalosan elárulta. A vállalat meg is mutatta a készüléket, amiből lehetett azt látni, hogy két kamera lesz összesen a fedélzetén. Most pedig már azt is tudhatjuk, hogy milyen képességűek lesznek majd ezek. A kiszivárgott adatok alapján a Sony IMX355-öt fogja használni a vállalat, kétszer. A masina frontjára és a hátára is ugyanaz a 8 megapixeles képalkotó kerül majd. Már az első képekből azt lehetett látni, hogy eléggé fapados lesz a Pixel Tablet, és ez a kamerás infó is ezt erősíti meg.

Galéria megnyitása

Végül még egy érdekességre kitért a forrás. A hajtogatható Pixelről is szó esett, ami elvileg már hosszú ideje fejlesztés alatt áll a Google-nél, de a bemutatója folyamatosan csúszik. Ennek kapcsán úgy tudjuk most, hogy a főkamerája ugyanúgy a Samsung ISOCELL GN1 lesz, mellé pedig kerül majd egy Sony IMX386 ultra-széles látószögű lencserendszerrel. Továbbá elvileg felbukkan még a hátlapon egy IMX363 is, mely talán zoomolásra fog szolgálni. Önarcképek készítésére pedig egy Sony IMX355 fog itt megjelenni, amit ugyebár a Pixel Tablet is használ majd.

Ezeket az adatokat a Google-től kiszivárgott kódrészletből sikerült feltárni. A Pixel 7 széria ősszel fog megjelenni, addig még egészen biztos, hogy hallunk még felőle.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére