Kína megakadályozhatja az ARM Nvidia általi felvásárlását

Az indokok között szerepelhet, hogy az ARM új tulajdonosa amerikai, így az amerikai kormányzat elvághatja a kínaiakat az ARM alapú termékek gyártásához szükséges licencektől.

Kína megakadályozhatja az ARM Nvidia általi felvásárlását

Az elmúlt hetek folyamán rengeteg pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, vajon mi történik az ARM háza táján, azaz végül ki vásárolja fel a vállalatot, már ha ilyesmire sor kerül egyáltalán. Idővel egyre több jel utalt arra, hogy az Nvidia lesz az, aki bekebelezheti a patinás vállalatot, ám eleinte ez hihetetlennek tűnt, egészen addig, míg a felek be nem számoltak a szándéknyilatkozat aláírásáról. Ez kétségtelenül egy nagyon fontos lépés, ám a tényleges akvizícióra csak akkor kerülhet sor, ha erre a különböző régiók hivatalos szervei rábólintanak – ezen a jelek szerint nem lesz egy egyszerű folyamat, ugyanis nem biztos, hogy mindenki jó szemmel nézi a gigantikus felvásárlást.

Galéria megnyitásaA Lenovo főmérnöke szerint az Nvidia-ARM akvizíciót Kína nagy eséllyel megtorpedózza majd, ugyanis az ARM felvásárlását követően az ARM szellemi tulajdona amerikai kezekbe kerül, márpedig az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt eléggé valószínű, hogy az amerikai kormányzat megtiltja majd az ARM IP kínai felek számára történő licencelését – legalábbis ezzel érvelhet majd Kína. És ezzel az indokkal maga mögé állíthatja a hivatalos szerveket is, akiknek feltűnhet, hogy a lépés egyfajta monopóliumot eredményezhet a chipfejlesztéssel és tervezéssel kapcsolatos eszközök terén.

Az Amerikai Egyesült Államok által bevezetett export korlátozások következményeként már számos kínai vállalat esett el fontos technológiáktól, chipektől és lehetőségektől, gondoljunk csak a Huaweire. Márpedig az ARM-nek elég tekintélyes számú, 200 körüli kínai licencpartnere van, akik 2020 szeptember közepéig nem kevesebb, mint 19 milliárd ARM alapú lapkát szállítottak le világszerte.

A Lenovo szakemberének gondolatmenetében mindenképpen van logika, a kérdés már csak az, sikerül-e olyan megállapodást kötniük a feleknek, amelynek eredményeként továbbra is licencelhetik a kínai partnerek az ARM szellemi tulajdonát, miután az Nvidia bekebelezi a vállalatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap