Kidobta a Google a Huawei-t a bétaprogramjából

Kidobta a Google a Huawei-t a bétaprogramjából

A Huawei elképesztően nehéz időszak elé néz, ha valóban a Google és más amerikai beszállítók nélkül kell folytatnia a jövőben. És bár egyelőre kapott 3 hónapnyi haladékot a vállalat az Egyesült Államoktól a tiltás életbe léptetéséig, igazából már most érezheti az előszelét a kemény döntésnek.

A Google minden jel szerint úgy határozott, hogy a Huawei mostantól nem vehet már részt az Android 10 bétájának tesztelésében. A Google I/O fejlesztői konferencia keretében a hónap elején kiderült, hogy a keresőóriás mellett 12 további gyártó néhány készülékére is elérhető az Android Q előzetes kiadása. Viszont a szabadon elérhető lista mostanra frissült, és immáron csak 11 vállalat eszközei szerepelnek rajta a Google Pixel szériás egységein felül. A Huawei neve és egyetlen készüléke már nem tagja ennek a listának. A Mate 20 Pro esetében volt eredetileg biztosított az a lehetőség, hogy a felhasználók telepíthessék az Android 10 aktuális kiadását.

Galéria megnyitása

Korábban azt írtuk, hogy a három hónapos haladékkal talán lesz némi esély arra, hogy az Android Q operációs rendszer még a tiltás életbe léptetése előtt elérhetővé válik a Huawei eszközeire, de most ez az opció rendkívül bizonytalannak tűnik. Még semmit sem lehet tudni hivatalosan, de határozottan rossz előjel az, hogy a Google valamilyen oknál fogva már most kitette a Huawei Mate 20 Prót a bétatesztelésre alkalmas okostelefonok listájából, holott augusztus 19-ig még nem lép életbe a belengetett tiltás.

A Huawei korábban, még az Egyesült Államok döntését megelőzően mondta azt, hogy bizonyos Huawei és Honor modellek rendkívül hamar, a Pixelek után szinte azonnal megkapják majd az Android 10 operációs rendszert elhozó főverziós frissítést. A Huawei Mate 20, a Mate 20 Pro, a Mate 20X, a Mate 20 RS Porsche Design, a Huawei P30 és P30 Pro, valamint a Honor View 20 (V20) és a Honor Magic 2 tulajdonosok talán idejekorán örülhettek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap