Felfüggesztette az USA a Huawei elleni döntését

Átmenetileg levegőhöz jut a Huawei, de a végleges megoldás kidolgozása nem lesz egyszerű feladat.

Felfüggesztette az USA a Huawei elleni döntését

Egy múlt heti döntés nyomán az Egyesült Államok korlátozta annak a lehetőségét, hogy az amerikai vállalatok üzleteljenek a Huawei-jel, aki az USA szerint egy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő entitás. Ennek a döntésnek az értelmében elvileg továbbra is lehet technológiai megoldásokat értékesíteni a Huawei számára, viszont ehhez egy külön engedélyt kell beszerezni. És mivel az intézkedések azonnali hatállyal léptek életbe, lényegében senki sem tudott rá megfelelően reagálni, éppen ezért az amerikai kormány úgy határozott, hogy hagyja időt a Huawei-nek a tiltásra való felkészüléshez.

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma úgy döntött, hogy 90 napra felfüggeszti azt az intézkedését, ami megtiltja az amerikai vállalatok számára, hogy szabadon üzleteljenek a telekommunikációs céggel. Ez azt jelenti, hogy augusztus 19-ig minden zavartalanul mehet tovább, és csak ezt követően kell majd búcsút intenie a Huawei-nek az USA-tól származó megoldásoknak. Tehát egyelőre szó nincs arról, hogy visszatáncolna a szigorú döntéstől az amerikai fél, csupán biztosít némi haladékot a kínai alakulat számára.

Galéria megnyitása

A Huawei, és azok a cégek, akik valamilyen terméket szállítottak a számára, a következő 90 napban mindent nyugodtan elrendezhetnek, ez tehát lényegében egy felkészülési időszak a „büntetés” megkezdése előtt. Az Egyesült Államok valószínűleg azért döntött úgy, hogy hagyja levegőhöz jutni a Huawei-t, mert az USA-ban akár komoly problémákat is okozhatott volna az, hogy egyik napról a másikra kell igazodni a villámgyorsan életbe léptetett intézkedéshez. Hiszen a mostani döntésbe az is beletartozik, hogy az amerikai vállalatok nem használhatnak a továbbiakban Huawei termékeket.

A most következő nagyjából három hónapos átmeneti időszakban a Huawei tovább folytathatja a szoftveres támogatás biztosítását a meglévő okostelefonjai számára. Ez azt jelenti, hogy szállíthat a cég olyan frissítéseket is, amik az Android operációs rendszert érintik. A Huawei korábban azt ígérte, hogy néhány kulcsfontosságú okostelefonjára nagyon hamar elkészíti majd az Android Q frissítést, szóval még akár az is elképzelhető, hogy lesznek olyan mobilok, amik a tiltás életbeléptetését megelőzően megkaphatják az új főverziót. Viszont ehhez az kell, hogy a Google még augusztus 19. előtt elkészüljön a szóban forgó rendszerrel.

Galéria megnyitása

A 90 napos haladékot úgy kapta meg a Huawei, hogy ez alatt már új eszközhöz szükséges komponenseket nem vásárolhat amerikai féltől a külön beszerezhető engedély nélkül. És mivel ezt az Egyesült Államok valószínűleg nem fogja egyszerűen megadni, így a vállalat sakkban lesz tartva a tiltások végleges életbe léptetéséig. Elvileg új okostelefont sem igazán indíthat úgy útjára a Huawei, hogy az korábban nem kapta meg a Google jóváhagyását a szolgáltatások használatára vonatkozóan. Ebből az következik, hogy a Honor 20 és a Honor 20 Pro még elrajtolhat, és a hajtogatható megjelenítővel szerelt Mate X is kereskedelmi forgalomba kerülhet, de azok a készülékek, amiket későbbre tervezett a Huawei, már könnyen lehet, hogy talonban fognak maradni, vagy nem úgy készülhetnek el, ahogy azokat eredetileg tervezte a vállalat.

Az elkövetkezendő időszakban az Egyesült Államok és Kína valószínűleg többször is tárgyalni fog a kereskedelmi ügyeket illetően, és nem lenne teljesen meglepő, hogy végül olyan döntések születnének, aminek nyomán az USA mégsem léptetné életbe a teljes eltiltást augusztus 19-én. Ez viszont még a jövő zenéje, kíváncsian várjuk, hogy milyen változások jönnek a következő hetekben, hónapokban a Huawei-nél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap