Kiderült, milyen modem kerülhet az új iPhone-okba

Az Intel magában szolgálja majd ki az Apple készülékeit a gigabites újdonságával, ami kiváló hálózati képességekkel bír.

Kiderült, milyen modem kerülhet az új iPhone-okba

Az iPhone-okkal kapcsolatban egyre sűrűbben lehet különböző pletykákat hallani, most az érkező mobilok hálózati modemével kapcsolatban érkezett friss hír. Állítólag megkezdődött a gyártása annak az Intel lapkának, ami az új generációs készülékeket fogja kiszolgálni.

Rögtön egy érdekességre hívhatjuk fel itt a figyelmet: az Apple jelen állás szerint kizárólag Intel modemet fog alkalmazni az idei újdonságaiban, vagyis teljesen elhagyja a Qualcommot. Mik az előzményei ennek a döntésnek? Az Intel a mostani partnerkapcsolatát még 2016-ban kezdte építgetni az Apple-lel, akkor a vállalat még csak kis részben látta el az iPhone-okat, és az okostelefonok javában Qualcomm modem volt. 2017-ben viszont már fordult a kocka, és a korábbinál nagyobb teret nyertek az Intel hálózati egységei az iPhone-ok körében, és idén jöhet el a fordulópont, már kizárólag Intel egységek kerülhetnek az Apple A-szériás rendszerchipek mellé. A Qualcomm korábban visszaélt a piaci pozíciójával, és ezért megromlott a viszonya az Apple-lel. A cupertinóiak már bíróságon támadják a Qualcommot, így nem meglepő, hogy 2018-ban aligha folytatódik az együttműködésük.

Galéria megnyitása

Az iPhone új generációját az Intel XMM 7560 modem szolgálhatja majd ki. A lapka 4G LTE támogatással dolgozik, a letöltési sebessége kereken 1 Gbps-os (Cat.16) lehet megfelelő infrastruktúra mellett, a feltöltések alkalmával pedig 225 Mbps-os (Cat.15) tempóra lehet képes. Az Intel ötödik generációs egysége teljesen kompatibilis a 3GPP Release 13 előírásaival, támogatja az LAA technológiát, ötszörös vivőaggregációval üzemelhet a letöltések alkalmával és a 4x4 DL-MIMO-nak hála tényleg kiválóan teljesíthet. Az Intel korábbi információi alapján a SMARTi 7 RF egységgel együtt kerülhet bevetésre az XMM 7560, így világszerte minden nagy szolgáltatónál megállja majd a helyét. Nem kevesebb mint 35 sávot támogat ez az együttes – először van GSM és CDMA támogatás is együtt.

Az Intel XMM 7560 érdekessége még, hogy ez a vállalat első 14 nm-es csíkszélességen készülő hálózati egysége. Korábban az Intel nem saját magának gondoskodott a hálózati modemek gyártásáról, hanem kiszervezte ezt a feladatot a tajvani TSMC számára. Most valószínűleg már van akkora potenciál a termékcsaládban, hogy az Intelnek megéri erre is fejleszteni az előállítás tekintetben. Korábban nem sok babér termett az Intel modemeknek, feltehetően nem sokon múlt, hogy az egész projektet leállítsa a vállalat, amikor az ultra alacsony fogyasztású rendszerchipek tervezésével felhagyott – talán éppen az Apple-le való 2016-os megállapodás jelentette a túlélés kulcsát.

Galéria megnyitása
Apple iPhone X

Az Apple előreláthatólag szeptemberben rántja majd le az iPhone 8 és iPhone X modellek utódjairól a leplet, és a hírek alapján összesen három különböző modellre kell számítani. Kettő OLED paneles és egy LCD-s termék futhat be, de elképzelhető, hogy ez utóbbi egy kicsit késni fog. A gépezetek 5,8 és 6,5, illetve 6,1 hüvelykesek lehetnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward