Kickstarteren a Myst alkotóinak új játéka

A Firmament egy mágikus, steampunk kaland lesz.

Kickstarteren a Myst alkotóinak új játéka

Az utóbbi években szinte reneszánszát éli a Cyan, vagyis a Myst-sorozatot megalkotó stúdió. A franchise számtalan követőt ihletett meg, sőt, maga a Cyan is elkészített egy hasonló játékot, az Obductiont. Tavaly évfordulós, teljes Myst-kollekciót futtattak a Kickstarteren, több, mint 2,8 millió dollárt gyűjtve össze.

A csapat most ismét új kampányt indított, a téma ezúttal legfrissebb projektjük, a Firmament. A játék gyökerei mélyen a Mystbe, a Rivenbe, és az Obductionbe nyúlnak, de sokkal steampunkosabb hangulata lesz. Eltérés az is, hogy nem egyedül kalandozunk egy különös világban, hanem lesz egy társunk, aki ugyan néma, de elkísér minket, megérti, ha szólunk hozzá, sőt, egyre fejlődik vele a kommunikációnk. Eljuthatunk arra a szintre, ahol összetett feladatokat oldhatunk meg közösen, és kezdjük megérteni az előttünk álló dolgokat.

Sajnos Robyn Miller, aki a kilencvenes évek végén otthagyta a játékipart, de az Obductionhöz visszatért, ezúttal nem vesz részt a munkában, így a Firmament zenéjének megalkotása másra vár. A jó hír az, hogy a posztra azt a Russell Browert nyerték meg, aki a Blizzardnál a WoW: The Burning Crusade-től az Overwatchig mindennek a muzsikájáért felelt. Korábban öt dalt már készített az évfordulós gyűjteményhez.

A Firmamentet elsődlegesen VR élménynek szánják, de headset nélkül is játszható lesz, Mac-támogatás viszont nem várható, a fókuszban a Windows alapú PC és a VR áll.

A kickstarteres kampányban cirka 1,3 millió dollár a cél. A gyűjtés április 26-ig tart, valószínűleg simán túlteljesítik majd az összeget. A megjelenést jövő júliusra saccolják, de ez szinte biztosan csúszni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap