Két változatban jöhet a Snapdragon 865

Két változatban jöhet a Snapdragon 865

A Qualcomm szakemberei a színfalak mögött már gőzerővel készülnek a Snapdragon 865 mobilplatformmal, ami az eddigi trendekből kiindulva az év végén mutatkozhat majd be, de valószínűleg csak jövőre, 2020-ban kerül majd bevetésre kereskedelmi forgalomba szánt eszközökkel. És most egy érdekes információ kapott szárnyra ezzel az egységgel kapcsolatosan.

Korábban már szó volt arról, hogy az új csúcs-Snapdragon lehet az első olyan rendszerchip, ami támogatást biztosít majd az LPDDR5 technológiás memória modulok számára. És az 5G-vel kapcsolatosan lehetett olyan pletykákat hallani, hogy ez a modem már integráltan lesz jelen benne, de olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy ez mégsem így lesz, és különállóan lehet csak hozzá drótozni az új generációs hálózati egységet. Most viszont nagyon úgy fest, hogy valójában mindkettő előzetes információ igaz lehet az 5G-vel kapcsolatosan.

Egy friss jelentés szerint a Qualcomm úgy készül, hogy kettő változatban fogja kínálni a rendszerchipet az érdeklődők számára. A Snapdragon termékvonal következő csúcsmegoldásainál az jelentheti majd a különbséget, hogy biztosít-e önmagában 5G hálózati támogatást vagy nem. Állítólag lesz olyan kivitele a mobilplatformnak, aminél integráltan a csomag részét fogja képezni az új generáció modem, és készülni fog olyan, melynél a Snapdragon 855 mintájára lesz megoldva a mobil hálózati terület, tehát lehetővé teszi majd, hogy a tervezők utólag társítsanak hozzá 5G modemet, ha arra mutatkozik igény. A Qualcomm már be is mutatta azt az 5G egységet, ami a Snapdragon 865 mellé kerülhet majd, ez a Snapdragon X55 névre hallgat, és már szinte mindenre kiterjedő hálózati támogatást biztosít, és a mmWave tartományban is kibővíti a frekvenciasávok támogatását.

Galéria megnyitása

Ha valóban így alakul, akkor a Qualcomm Snapdragon 865 jelentősen hozzájárulhat majd ahhoz, hogy az 5G igazán nagy lendületet tudjon venni. Az integrált hálózati modemeknek a 4G LTE térnyerésében is fontos szerepe volt, és a Qualcomm sok évvel ezelőtt eleve azzal tudta elérni a piacvezető pozícióját, hogy integrálni kezdte a hálózati modemet a rendszerchipekbe. Ez lényegesen leegyszerűsítette a tervezők feladatát, és a költségekre is jó hatása volt, és pont ezek miatt lehet jelentős az integrált 5G modemes Snapdragon 865 is. Ha ez a komponens be van építve a lapkába, akkor könnyebben elehet tervezni a rá épülő eszközöket, és olcsóbb is így a csomag, mintha külön kellene megvenni a hálózati modemet és a rendszerchipet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap