Két új taggal bővült az AMD RYZEN Embedded 1000-es APU sorozata

A két friss APU segítségével költséghatékonyabb, energiatakarékosabb rendszerek épülhetnek, valamint passzív hűtés bevetésére is van lehetőség, hiszen a TDP keretek 10 W körül, illetve az alatt maradnak.

Két új taggal bővült az AMD RYZEN Embedded 1000-es APU sorozata

Az AMD RYZEN Embedded R1000-es APU sorozatának első tagjai tavaly áprilisban mutatkoztak be, azóta viszont nem frissült a kínálat egészen mostanáig. A vállalat a napokban két új szereplővel bővítette a termékpalettát, amelyek a RYZEN Embedded R1305G és a RYZEN Embedded R1102G típusjelzést kapták.

Alapok tekintetében továbbra is a Raven Ridge játssza a főszerepet, viszont a TDP keretek jelentősen csökkentek, így az AMD szerint a partnerek passzív hűtéssel ellátott, költséghatékonyabb eszközöket is gyárthatnak, amit az egyszerűbb memória-konfiguráció is segít. A RYZEN Embedded R1305G esetében a hivatalos gyártói lap szerint a kétcsatornás memória-támogatás mellé már nem jár ECC támogatás, míg a RYZEN Embedded R1102G esetében ugyan kapunk ECC támogatást, viszont már csak egycsatornás memória-támogatással gazdálkodhat a rendszer.

Míg a két korábbi modellnél 12-25W közötti TDP keretet alkalmazhattak a partnerek, igényektől függően, addig itt már 8-10 W-os, illetve 6 W-os TDP keret áll rendelkezésre, vagyis a passzív hűtés tényleg elegendő a termékekhez. A kínálat részét képezi a két darab 10 GbE port kezelésének lehetősége, valamint PCI Express 3.0-s hubot is rejt a lapka. Mindegyik modell tartalmaz Security Processor-t, valamint mindannyian kezelni tudnak két SATA portot, két USB 2.0-s portot, valamint négy darab USB 3.1 Gen2 portot is.

Videó kimenetek terén vannak különbségek, ugyanis míg a három SMT támogatással is rendelkező változatnál három darab HDMI 2.0b vagy három darab DisplayPort 1.4-es porttal bír el a rendszer, addig a RYZEN Embedded R1102G már csak maximum két darab HDMI 2.0b vagy két darab DisplayPort 1.4-es csatlakozót foghat munkára.

Galéria megnyitása

Az új APU egységek kifejezetten alkalmasak Mini-ITX alapú megoldások gyártására, ilyen termékek pedig már fel is tűntek az egyes partnerek kínálatában. Az AMD tervei szerint a friss APU egységek várhatóan márciustól kezdve lesznek szélesebb körben is elérhetőek a partnerek számára, árakról azonban nem esett szó, de ez nem is túl meglepő, hiszen komplett rendszerek részeként kerülnek forgalomba az új APU-k.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap