Két éven belül grafén akkumulátorral jöhet okostelefon

A Samsung lehet az első, aki megkezdi az áttörést hozó fejlesztés használatát.

Két éven belül grafén akkumulátorral jöhet okostelefon

A híres-hírhedt szivárogtató, Evan Blass ezúttal nem egy mezei újdonsággal kapcsolatos információval rukkolt elő, hanem egy annál sokkal fontosabbal. Az @evleaks Twitter-csatorna tulajdonosa arról számolt be, hogy a Samsung végre bevethet egy új technológiás telepet, aminek köszönhetően érdemi előrelépés jöhet ezen a területen.  

Blass megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a dél-koreai alakulat már sínen van a grafénnel megtoldott akkumulátor fejlesztését tekintve, és már nem is kell túlzottan sokáig várni arra, hogy ezt bevesse egy kereskedelmi forgalomba szánt okostelefonnal. A szakember úgy értesült, hogy a Samsung vagy a következő, vagy az azt követő, 2021-es évben már valóban egy új technológiás akkumulátort fog bemutatni, valamint használatba venni.

A grafénes akkumulátor a hosszú évek óta alkalmazott lítium-ion technológiás telepektől elvileg kétszer hosszabb üzemidő biztosítására lesz képes a megszokott méretben. Ennek az előállítása már egy ideje megoldható lenne, viszont eddig a gyártási költségek az egekbe szöktek volna, szóval nem lehetett felhasználni kereskedelmi forgalomba szánt, fogyasztói termékben. És ez az, amit a Samsung szakemberei végre megoldhatnak. A dél-koreai alakulatnak talán sikerül olyan eljárással készíteni grafénes akkumulátort, ami nem drágítja meg túlzottan a telepeket a hagyományos lítium-ion akkumulátorokhoz képest.

Galéria megnyitása

A megszellőztetett információkban Evan Blass arról tesz említést, hogy a Samsungnak már van egy olyan grafénes energiaforrása, ami elvileg működik, azonban ez jelenleg még nem bevethető. A dél-koreai alakulatnak még a kapacitáson és az előállítási költségen is dolgoznia kell, de már valószínűleg látják a fényt az alagút végén a fejlesztők. Az alapján, hogy 2021-re már szinte biztosan elkészülhet az új technológiát alkalmazó telep, talán már pontosan tudja a Samsung, hogy min kell még változtatnia, hogy megfelelő szintre hozza a megoldást. A Samsung egyébként már 2017-ben beszélt arról, hogy a grafén alapú telepek fejlesztésére törekedik, de a vállalat azóta kézzel fogható eredményt nem produkált. Korábban arról volt szó, hogy 45%-os előrelépés lehet a grafénnel a kapacitásban, a töltési idő pedig az akkori ötödére redukálódhat.

A grafén hasznosítása szinte már minden ágazatban felmerült, és az akkumulátorok esetén már 2004-ben hallani lehetett arról, hogy milyen pozitívumokkal járhat a speciális anyagnak a használata. Korábban a grafént használó akkumulátorokról minden jót lehetett hallani. Szó volt arról, hogy a grafénnel vékonyabb, kisebb telepek is készíthetőek a mostaniaknál, miközben a kapacitás terén is előre lépnek, és úgy tölthetőek sokkal gyorsabban, hogy nem kell a melegedéstől tartani. És a melegedés terhelés közben sem jelentene problémát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap