Készül a gamereknek szánt Intel DG2-es GPU

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új GPU pontosan milyen erőforrásokkal rendelkezik majd, de a fejlesztése már zajlik, jelenleg alfa állapotban van.

Készül a gamereknek szánt Intel DG2-es GPU

Az Intel DG1-es mobil GPU-ja, ami elsőként szoftverfejlesztő platform részeként jelent meg, lassan kezd feltűnni a különböző ultra-hordozható noteszgépek fedélzetén.

A DG1 teljesítményével kapcsolatban egyik korábbi hírünk már ad némi iránymutatást, ám ezt még illik egészséges gyanakvással fogadni, ugyanis a kereskedelmi forgalomba kerülő változat teljesítménye ettől különbözhet, sőt, egészen biztosan különbözni fog, már csak azért is, mert ott a Tiger Lake processzor Iris Xe iGPU-jával együttműködve, egyfajta Multi-GPU rendszerben dolgozhat a termék.

Galéria megnyitása

A DG1, amit Intel Iris Xe Max névvel illetnek, természetesen nem a gamereket veszi célba, csak maximum az alkalmi játékosokat, hiszen Xe-LP dizájnról van szó, ami az energiahatékonyságra koncentrál, nem a teljesítményre. A gamereknek készített verzió, vagyis a DG2-es GPU már más lesz, ugyanis az Xe-HPG architektúra köré épül, amit kifejezetten teljesítményre, pontosabban a játékok igényeire hangoltak.

Az új modellről az Intel pénzügyi eredményeit ismertető előadáson került sor, ahol kiderült az is, a DG2-es GPU már alfa fázisban van, vagyis a végleges lapka néhány hónap múlva készülhet el. Ezt a GPU-t nem az Intel saját üzemeiben, hanem külsős partnernél gyártják le, aki jó eséllyel a TSMC lehet, de a Samsungot sem lehet kizárni a lehetséges gyártók köréből. Az új GPU várhatóan ray-tracing támogatással is rendelkezni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap