Késik a RYZEN 9 3950X, jönnek az új Threadripperek

A friss HEDT platform, illetve a 16 maggal és 32 szállal ellátott RYZEN 9 3950X is novemberben rajtolhat el.

Késik a RYZEN 9 3950X, jönnek az új Threadripperek

Az AMD RYZEN 3000-es sorozata már majdnem teljes, ugyanis a kínálatból csak a legtöbb processzormaggal szerelt modell, a RYZEN 9 3950X hiányzik, amelynek megjelenését erre a hónapra ígérte az AMD, ám nemrégiben frissült az útiterv, ugyanis ahhoz, hogy elegendő mennyiségben elérhetővé váljon a termék, további időre van szükség. Az E3 2019 alkalmával bemutatott processzor 16 maggal és 32 szállal rendelkezik, így a klienspiacon elsőnek számít, ugyanis ennyi erősforrást még egy modell sem kínált.

Galéria megnyitása

A 72 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkező processzor 3,5 GHz-es magórajelen ketyeg, a maximális boost órajel pedig 4,7 GHz-es értéket képvisel – ezekhez 105 W-os TDP keret társul. Az aktuális tervek szerint a 749 dolláros újdonság november folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban. Hogy ennek a késésnek köze van-e ahhoz, hogy a TSMC-nél közel háromszorosára nőtt egy rendelés teljesítésének átfutási ideje? Alighanem igen.

Szintén novemberben érkezik az új HEDT platform is, amelyben a harmadik generációs Threadripper processzorok kapnak helyet. Ezekkel kapcsolatban egyelőre semmi konkrétum sem szivárgott ki az iparági forrásoktól, azt viszont biztosra vehetjük, hogy az új termékpalettával igen sok borsot törhet majd az AMD az Intel orra alá.

Galéria megnyitása

Az Intel háza táján egyébként szintén frissül a HEDT platform, így rövidesen Cascade Lake-X sorozatú processzorok is megjelennek a termékpalettán, amelyek továbbra is LGA-2066-os foglalatba illeszkednek. Intel fronton 18 processzormagra és 36 szálra, míg AMD fronton 32 processzormagra és 64 szálra számíthatunk a csúcsmodellek esetében. Hogy az újdonságok milyen teljesítményt nyújtanak egymáshoz képest? Erre az első független tesztek egészen biztosan választ adnak november folyamán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap