Késik a Dying Light 2

A fejlesztők nem adtak túl sok magyarázatot.

Késik a Dying Light 2

A Dying Light 2-nek eredetileg idén márciusban kellett volna megjelennie, azonban most a készítők bejelentették, hogy az anyag késni fog. A stúdió vezetője, Pawel Marchewka elmondta, hogy ez az eddigi legnagyobb projektjük (négyszer akkora lesz a játék, mint az elődje), és habár biztosan voltak a tavaszi megjelenésben, ez végül mégsem jött össze.

Konkrét indokokat nem említett, csak annyit mondott, hogy olyan játékot szeretnének letenni az asztalra, ami megfelel a rajongók és a saját elvárásaiknak, tehát valószínűleg még polírozni kell. Egyelőre új megjelenési dátumot nem is osztottak meg, hanem azt ígérték, hogy a következő hónapokban tájékoztatják majd a nagyérdeműt a fejlesztésekről. A Dying Light 2 mindenesetre rendkívül komolynak tűnik, és nagyon ígéretes, hogy legendás Chris Avellone is részt vett a világ megalkotásában és a történet megírásában. Ahogy a Techland fogalmazott:

"Segített kialakítani ezt a fajta modern sötét középkort. Ez egy nagyon egyedi világ, hiszen habár minden modern, ami körülvesz bennünket, de a civilizáció mégis visszacsúcsott a sötét időkbe. Avellone a kezdetektől ezen dolgozott velünk. Ha kinézünk az ablakon, minden egy másik kor maradványának tűnik majd, mert a játék világában a civilizáció gyakorlatilag megszűnt, minden brutális, kegyetlen és primitív. Avellone sokat segített abban, hogy egy ilyen világot milyen szabályok vezérelhetnek, és milyen frakciók működnek és harcolnak egymással a városon belül".

Mint ahogy az is érdekesen hangzik, hogy a játékos által kezdeményezett akciók befolyásolják majd a világot, nem pedig a történet vagy a küldetések által elénk rakott triggerek. Ahogy a zombik és a frakciók mozognak a város különböző pontjai között, és adott esetben valahol "megtelepednek", egészen új helyzetek állhatnak elő.

Azt egyébként valamennyire újra megerősítették a készítők, hogy a Dying Light 2 kifejezetten cross-gen játék lesz, amit az alapoktól úgy alakítottak ki, hogy ki tudja majd használni az idén érkező új konzolok lehetőségeit. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem tudtunk meg semmit, sőt, érdekes, hogy a Techland még legutóbb is azt mondta, hogy az Xbox One X-en és a PS4 Pro-n is csak 1080p-ben fut majd a játék, ugyanis a játékélmény "simasága" a legfontosabb számukra, tehát valószínűleg ragaszkodnak a 60fps-hez.

Mindenesetre, ha a játék világa tényleg négyszer akkora, mint az előző részé, akkor igazán impresszív teljesítmény lesz ez, de persze könnyen lehet, hogy a végleges megjelenésig feljebb tudják tornászni majd a felbontást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap