Karrier: spammerből szobrászművész

Bár egyes spammerek valóban már-már szinte művészi szinten űzik a meseszövést, valóban értékelhető műalkotásokat eleddig nem igazán produkáltak. Egyikük azonban, amikor egyik leendő áldozata a saját fegyverét fordította ellene, meglepő tehetségről tett tanúbizonyságot.

Karrier: spammerből szobrászművész

Bár egyes spammerek már-már szinte művészi szinten űzik a meseszövést, valóban értékelhető műalkotásokat eleddig nem igazán produkáltak. Egyikük azonban, amikor egyik leendő áldozata a saját fegyverét fordította ellene, meglepő tehetségről tett tanúbizonyságot.

A spammer nevét nem hozták nyilvánosságra; remélt áldozata, aki egy ügyes fordulattal kihozta belőle a művészt, a Mike Berry névre hallgat. Berry egy napon kapott egy szokványosnak mondható spamet, több millió dollár ígéretével Afrikából - mire ahelyett, hogy egyszerűen törölte volna, emelte a tétet, és visszavágott.

Megírta a spammernek, hogy ő a maga részéről egy művészeti galériát képvisel, és új, kreatív, fiatal művészek pályamunkáit várja, melyek közül a legjobbaknak az alkotóit ösztöndíjjal fogja jutalmazni. Némileg meglepő módon, a (mint kiderült, valóban afrikai) spammer bekapta a horgot, és ténylegesen küldött Berrynek több kisebb, állatokat ábrázoló szobrocskát.

Amikor Berry sajnálattal közölte vele, hogy ezek meglehetősen átlagosak, és semmi kiemelkedő nincs bennük, a spammer elküldte neki a büszkeségét: egy kézzel faragott Commodore 64-est. Sajnos azonban ez sem kerülhetett be Berry "galériájába", és elúszott a soha nem létezett ösztöndíj is.

Ami bizonyos szempontból kár, mert ha ezek valóban az illető saját alkotásai, úgy megfelelő képzéssel még akár sikeres új életet is kezdhetne a művészetek világában ahelyett, hogy levélszeméttel zaklatná az embereket világszerte. De legalább addig is szüneteltette a tevékenységét, amíg a műalkotásokkal foglalatoskodott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward