Kanadában és Kínában már listázzák a RYZEN 4000-es APU-ra épülő noteszgépeket

A jelek szerint már nem kell sokat várni az új noteszgépekre, ugyanis néhány nap múlva elérhetővé válnak az első konfigurációk.

Kanadában és Kínában már listázzák a RYZEN 4000-es APU-ra épülő noteszgépeket

Az AMD RYZEN 4000-es sorozatú APU egységei januárban mutatkoztak be, akkoriban pedig úgy tűnt, néhány hónapon belül a velük felszerelt noteszgépek is megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban. Az új notebookok a jelek szerint napokon belül megérkezhetnek, legalábbis erre utalnak az Amazon China és a Newegg Canada virtuális hasábjain olvasható bejegyzések, amelyekre a népszerű szivárogtató, momomo_us hívta fel a figyelmet. A rajt várhatóan március 16-án lesz, legalábbis mindkét weboldalon ez az információ olvasható. Ekkor egyebek mellett háromféle ASUS notebook már egészen biztosan elérhetővé válik: a ROG Zephyrus G14 GA401II, a ROG Zephyrus G14 GA401IU, illetve a TUF FA706IU is.

Galéria megnyitása

A felsoroltak közül a ROG Zephyrus G14 GA401II fedélzetén egy AMD RYZEN 7 4800HS típusú APU egység, 16 GB-nyi DDR4-es fedélzeti memória, egy 6 GB-os GeForce GTX 1650 Ti videokártya, valamint egy 512 GB-os NVMe SSD kap helyet, így a termék ára átszámítva 1437 dollár magasságában helyezkedik majd el. A második Zephyrus sorozatú megoldás, vagyis a ROG Zephyrus G14 GA401II szintén hasonló felszereltséggel érkezik, viszont GeForce GTX 1650 Ti helyett már GeForce GTX 1660 Ti videokártyát kap, ára pedig 1668 dollár körül helyezkedik el.

A harmadik notebook, vagyis a TUF FA706IU ezzel szemben már egy AMD RYZEN 7 4800H APU egységet, 16 GB-nyi DDR4-es fedélzeti memóriát, GeForce 1660 Ti videokártyát, illetve 1 TB-os NVMe SSD-t tartalmaz, így ára 1489 dollár.

Galéria megnyitása

A RYZEN 7 4800H lényegében egy 45 W-os TDP kerettel gazdálkodó megoldás, amely 8 maggal és 16 szállal rendelkezik, órajelek terén pedig 2,9 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es maximális boost órajelet vethet be. Az iGPU szerepét egy VEGA sorozatú, 7 CU tömbbel ellátott megoldás tölti be, amely 1600 MHz-es maximális boost órajelen ketyeghet.

A RYZEN 7 4800HS gyakorlatilag ugyanezeket a tulajdonságokat kapja, ám TDP kerete már csak 35 W lesz, vagyis nagyobb energiahatékonyság mellett dolgozhat, mint normál társa. Ahogy a bejelentés kapcsán már kiderült, a RYZEN 7 4800HS a megjelenést követő első hat hónapban exkluzív módon csak és kizárólag az ASUS számára lesz elérhető, később azonban egyéb partnerek is megkaphatják.

Galéria megnyitása

Az elkövetkező hetek folyamán várhatóan több olyan noteszgép is megjelenhet, amelyek már az AMD RYZEN 4000-es sorozatú APU egységeit használják. Ahogy ezek elkezdenek szállingózni, természetesen beszámolunk róluk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap