Jelentősen csökkenhetnek az előző generációs Intel HEDT processzorok árai

Az Intel ezzel a módszerrel szeretné felgyorsítani a raktárkészletek kisöprését.

Jelentősen csökkenhetnek az előző generációs Intel HEDT processzorok árai

Az Intel HEDT platformja éppen nemrégiben frissült, ugyanis megjelentek a 10. generációs Core sorozatú processzorok, amelyek a Cascade Lake-X generációt erősítik. Ennél a családnál az Intel igen komoly árcsökkentést eszközölt, így ár/teljesítmény arányban kétszer jobbak a 10. generációs megoldások, mint a 9. generáció képviselői – gyakorlatilag minden új modell 1000 dollár alatti listaáron mutatkozott be, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A processzorokhoz azonban továbbra is X299-es lapkakészlettel ellátott alaplapok tartoznak, amelyekből érkezett néhány modernizált kiadás is (2GbE, 802.11ax WiFi, stb…).

Galéria megnyitásaAz új modellek a régiekhez hasonló egyszálas teljesítményt tudnak felmutatni, de néhány területen azért fejlődtek, hiszen például támogatják a DLBoost utasításkészletet, ami a mesterséges intelligenciával kapcsolatos terhelésformák gyorsítására szolgál, valamint a Turbo Boost algoritmus is frissült, így a több szálat terhelő folyamatoknál jobb az órajel-elosztás, mint korábban. És a Favored Cores támogatásról sem szabad elfeledkezni, amit a Windows 10 érkező frissítőcsomagja aktiválhat heteken belül.

A fentiek miatt a 7. és 9. generációs Core X HEDT processzorok kivezetése nem egyszerű, legalábbis az aktuális árszinteken, így az Intel a TweakTown információi szerint hamarosan jelentős árcsökkentést hajt végre: a régi LGA-2066-os processzoroknál: gyakorlatilag féláron lehet majd ilyen központi egységeket vásárolni.

Az agresszív árcsökkentés hatására könnyebb lesz kisöpörni a raktárakat, hiszen az akció várhatóan jelentősen felgyorsítja majd a folyamatot. Arról egyelőre nem esett szó, az új akció mikor érezteti hatását a kiskereskedelmi árak terén, de ha konkrétabb információ is rendelkezésre áll, arról be fogunk számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap