Shop menü

JANUÁR HARMADIKÁN JELENHETNEK MEG AZ INTEL SZORZÓZÁRAS ASZTALI RAPTOR LAKE-S PROCESSZORAI

Az új processzorok mellett egy új lapkakészlet is debütál, plusz a noteszgépek világába is elhozza legújabb fejlesztéseit a gyártó, riválisaival együtt.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Január harmadikán jelenhetnek meg az Intel szorzózáras asztali Raptor Lake-S processzorai

Az Intel Raptor Lake-S generációjának első hat tagja már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban, és a jelek szerint a szorzózáras kivitelben érkező modellekre sem kell már túl sokat várni.

Az iparági pletykák alapján a 13. generációs Intel Core család legújabb képviselői, amelyek várhatóan 16-an lesznek, már a CES 2023 alkalmával bemutatkozhatnak. A 2023. január 3-án esedékes előadás során nemcsak új processzorokat, de egy új asztali lapkakészletet is piacra dobhat az Intel, ez pedig nem más, mint a B670, ami a kereskedelem fő áramába szánt alaplapokon kaphat helyet.

Galéria megnyitása

Nemrégiben arról is érkezett hír, hogy 2023. január 3-án a Raptor Lake generáció egyes mobil tagjairól is lerántják a leplet, valamint az Nvidia GeForce RTX 40-es sorozatú mobil videokártyái is ezen a napon jelenhetnek meg. Arról egyelőre sajnos nincs hír, hogy a legújabb csúcsmodell, a Core i9-13900KS megérkezhet-e január elején, ám most úgy tűnik, arra a processzorra még várni kell egy kicsit. A szóban forgó csúcsmodell igazi különlegesség lesz, ugyanis elsőként alkalmazhat 6 GHz-es maximális boost órajelet.

Január elején egyébként az Intel új asztali és mobil processzorai, valamint az Nvidia GeForce RTX 40 sorozatú mobil videokártyái mellett az Nvidia új asztali videokártyája, a GeForce RTX 4070 Ti is bemutatkozhat, illetve az AMD is bejelentheti a noteszgépek piacára szánt RYZEN 7000-es mobil APU egységeket, méghozzá a mobil Radeon RX 7000-es videokártyákkal együtt.

A fentiek alapján igencsak mozgalmasan indul majd a következő év eleje.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére