Shop menü

2023. JANUÁR 3-ÁN ÉRKEZHETNEK AZ INTEL ÚJ MOBIL PROCESSZORAI ÉS AZ NVIDIA ÚJ MOBIL VIDEOKÁRTYÁI

Az Intel háza táján a Raptor Lake sorozat mobil tagjai, míg az Nvidia térfelén a mobil GeForce RTX 40-es videokártyák mutatkozhatnak be az említett napon.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
2023. január 3-án érkezhetnek az Intel új mobil processzorai és az Nvidia új mobil videokártyái

A legfrissebb pletykák alapján arra számíthatunk, hogy a következő év elején, egészen pontosan 2023. január 3-án nemcsak az Nvidia, hanem az Intel is bemutatja legújabb termékeit, amelyek a mobilpiacon próbálhatnak szerencsét. Az Nvidia részéről a GeForce RTX 40-es sorozat mobil tagjai debütálhatnak, míg az Intel a gamer noteszgépekbe és nagy teljesítményű notebookokba szánt Raprot Lake-H mobil processzorokról ránthatja le a leplet.

Utóbbi egy kissé fura értesülés, hiszen az Intel illetékesei már többször is azt nyilatkozták, a Raptor Lake mobil processzorok még az év vége előtt bemutatkozhatnak. A keveredés mögött az állhat, hogy a formális rajt még idén megtörténhet, a tényleges pedig a következő év elején esedékes, ám az sincs kizárva, hogy idén csak bizonyos notebook processzorok jelennek meg, jövőre pedig a Raptor Lake-H modellek is bemutatkoznak az Nvidia új mobil videokártyáival karöltve. Reméljük, rövidesen tisztul a kép ezen a területen, addig is térjünk át a pletyka Nvidiát érintő adalékaira.

Galéria megnyitása

Kiszivárgott egy diagram, amely az érkező mobil GeForce RTX 40-es videokártyák várható teljesítményét szemlélteti, méghozzá 3DMark TimeSpy alatt. A GeForce RTX 4080 Ti elnevezésű verzió a jelek szerint 30%-kal gyorsabbnak ígérkezik a GeForce RTX 3080 Ti modellhez képest, és hasonló gyorsulásra lehet számítani a GeForce RTX 4080 és a GeForce RTX 3080 vonatkozásában. A GeForce RTX 4070 viszont még ennél is nagyobb, 45%-os előnyt mutathat fel a GeForce RTX 3070-nel szemben.

Az információk alapján úgy tűnik, hogy a GeForce RTX 40-es sorozat csúcsmodellje 16 GB-nyi fedélzeti memóriát kap, csak úgy, ahogy a jelenlegi GeForce RTX 3080 Ti. A GeForce RTX 4080 ezzel szemben 12 GB-nyi, míg a GeForce RTX 4070 már 8 GB-nyi fedélzeti memóriát foghat munkára. A GeForce RTX 4050 esetében 6 GB-nyi VRAM meglétére számíthatunk.

Mivel pletykáról van szó, érdemes kellő gyanakvással fogadni. Az Nvidia GeForce RTX 40-es sorozatú mobil videokártyái várhatóan február közepén kerülhetnek az üzletek polcaira, talán a Raptor Lake-H mobil processzorokkal együtt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére