Shop menü

ITTHON IS ELÉRHETŐK A LEGÚJABB HUAWEI WATCH GT OKOSÓRÁK

A Huawei nagyon intenzíven tolja a viselhető kiegészítőket, hogy minél szélesebb felhasználói közönséget tudjon ezekkel elérni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itthon is elérhetők a legújabb Huawei Watch GT okosórák

Noha az okostelefonok piacán ma már nem tekinthető jelentős szereplőnek a Huawei Európában, a viselhető kiegészítők terén a cég továbbra is jól szerepel. Mindent megtesz azért, hogy például a fülhallgatókkal és az okosórákkal megszólítsa a vásárlókat, és a napokban a hazai kínálatban is megjelentek a cég legújabb Watch GT modelljei.

A Huawei palettáján a Watch GT széria kiemelten fontos, ez képviseli a felsőkategóriás. Most a Watch GT 5 generáció olyan okosórákkal néz szembe, mint a Galaxy Watch7 vagy az Apple Watch Series 10. Az Apple okosórája éppen az elmúlt hetekben debütált, ezért volt most különösen fontos a Huawei számára, hogy a saját versenyzője is minél hamarabb globális rajtot tudjon venni.

Galéria megnyitása

Összesen négy különböző kivitelben jelent meg a Watch GT 5 termékcsalád. A normál Watch GT 5 és a Watch GT 5 Pro is két-két méretben került bevetésre. A hölgyek számára a 41 milliméteres Watch GT 5 és a 42 milliméteres Watch GT 5 Pro lehet az ideális választás, a férfiaknak meg a 46 milliméteres tokkal ellátott eszközök szólnak.

Galéria megnyitása

Nemcsak a méret, hanem a dizájn is elég erőteljesen meghatározza, hogy melyik készüléknek melyik nem a célközönsége. A kisebb órákat a tervezők direkt egészen nőiesre szabták, a tokfülek is úgy lettek kialakítva, hogy vékony szíjat kaphassanak a termék. A nagyobb modellek pedig maszkulin megjelenéssel, határozott szögletes formával határoltak. A kijelzők 1,43 és 1,32 hüvelykesek a különböző változatoknál. Természetesen minden esetben AMOLED panelekről beszélhetünk.

Galéria megnyitása

Bár ezek az okosórák azért nem kifejezetten sportolásra lettek tervezve, a Huawei nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy például a kerékpározás és a futás nyomkövetésében jobbak legyenek az eszközök. Támogatják az eszközök a valós idejű navigálást csuklón, előre lehet útvonalat tervezni futáshoz, és az óra élőben tudja elemezni a felhasználó teljesítményét, és még azt is felismerheti menet közben, ha nem megfelelő a viselője technikája, amivel akár sérülést is okozhat. A biciklisek akár extra kiegészítő szenzort is csatlakoztathatnak az okosórához, hogy pontosabb képet kapjanak a teljesítményükről.

Galéria megnyitása

A Watch GT 5 és a Watch GT 5 Pro modellek között a legjelentősebb különbség az EKG támogatás tekintetében ütközik ki a funkcionalitás terén, ezt a lehetőséget csak a drágább termékek kapták meg. Azonban komoly eltérés van az anyaghasználat tekintetében is. Hiszen míg a Watch GT 5 mérettől függetlenül egyszerű rozsdamentes acél tokozással került a boltokba, addig a Watch GT 5 Pro már titánból van a férfias méretben, és kerámiába burkolózott a női kiadása.

Galéria megnyitása

Az okosórákat a felhasználók digitális számlapok végtelen sokaságával és különböző szíjakkal egyaránt öltöztethetik. A sokszínű testreszabhatóságnak köszönhetően a termékeket lehet öltözethez (vagy akár hangulathoz is) alakítani. A szíj cseréje sem tart tovább a számlap leváltásásnál, hála a Huawei EasyFit rendszernek, ami egy gombnyomással teszi leoldhatóvá a pántot. Ráadásul nemcsak a Huawei saját szíjait lehet az órákkal használni a hagyományos tokfüleknek köszönhetően.

Galéria megnyitása

A különböző okosórák eltérő üzemidővel szolgálnak majd, a nagyobb eszközöknél 1,5-2 hetente kell majd a töltésről gondoskodni normál használat mellett, a kisebb készülékek pedig 5-7 napot bírhatnak ki egy feltöltést követően, általános igénybevétel mellett. A Huawei szinte mindig igyekezett olyan okosórákat alkotni, amik jó hatékonyságra képesek, amiben itt már a HarmonyOS operációs rendszer is nagy segítségére van a termékeknek. Akiknek az érdeklődését felkeltették az újdonságok, korábbi hírünkből még részletesebben megismerhetik a képességeiket.

Neked ajánljuk

    Neked ajánljuk

      Tesztek

        Kapcsolódó cikkek

        Vissza az oldal tetejére