Shop menü

MEGÉRKEZETT A HUAWEI WATCH GT 5 SZÉRIA, TITÁN ÉS KERÁMIA MODELLEK IS JÖNNEK

A Watch GT 5 és a Watch GT 5 Pro is két méretben jön, a hölgyeknek is jó extrákat felvonultatva, és nívós anyagokat felhasználva.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Huawei Watch GT 5 széria, titán és kerámia modellek is jönnek

A Huawei az elmúlt években nagyon sokat dolgozott azon, hogy az okosórákkal, fülhallgatókkal és más kiegészítőkkel nagyobb piacot tudjon elérni, mert ezeket nem sújtja olyan nagy mértékben a sok szankció. A cég a jelek szerint elérte a célját, hiszen a csuklón viselhető eszközök területén már piacvezető szerepbe lépett elő az idei második negyedévben. Most itt vannak az új csúcsmodelljei, amik a jövőben is sok vásárlót vonzhatnak.

A Huawei Watch GT 5 és a Watch GT 5 Pro modellek nagyon hasonlóak, de azért van néhány olyan dolog, ami lényeges különbséget jelent az eszközök között. A tervezők a Watch GT 5-öt rozsdamentes acélból (316L) készült tokba építették be, míg a Watch GT 5 Pro már titánból van a nagyobb, férfiaknak szánt verzióban, ami pedig a hölgyeknek tervezett modellt illeti, ott kerámia bevonat került bevetésre. A nagyobb órák mindkét esetben 46 milliméteresek, női modell pedig a Watch GT 5-nél 41, a Watch GT 5 Prónál meg 42 mm.

Fontos lehet még a vásárlók számára az is, hogy a Watch GT 5 Pro szállít egyebek mellett EKG támogatást, és több érrendszeri megbetegedést képes felismerni részben ennek köszönhetően. A Watch GT 5 esetében erről a funkcióról le kell mondani, de minden más egészségügyi lehetőséget már ugyanúgy biztosítanak az eszközök. Van az órákban pulzusmérő, véroxigénszintmérő, alvásfigyelés, érzékelik a stressz-szintet, és szükség esetén légzőgyakorlatokat is tudnak ajánlani. A bőrfelszín hőmérsékleti változását is monitorozzák az órák, valamint az alvási apnoét is felismerik, és jeleznek a felhasználónak baj esetén.

Galéria megnyitása

A 46 mm-es órába a tervezők egy 1,43 hüvelykes megjelenítőt csomagoltak, míg a kisebb modellek 1,32 colos panelt használnak. Mindkét esetben folyamatosan aktív módot is támogató AMOLED egységről beszélhetünk, és érdekes módon azonos ezeknek a felbontása, mérettől függetlenül 466 x 466 képpontot szorítanak össze az apró felületekre; ez 326 és 352 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A legfrissebb HarmonyOS rendszert használják az eszközök, szinte végtelen mennyiségben variálható digitális számlapokat felvonultatva. A kezelésre gombok és egy korona is van az érintőképernyőn felül.

A Huawei TruSense technológiát használó okosóra a hölgyeknek biztosítanak menstruációs ciklus követési lehetőséget, és a terhes nőknek is vannak hasznos plusz funkciók. Sportmódokból itt már bőven több mint 100 van, de persze ezeknek csak egy részére nyújt kiemelt követési lehetőséget a rendszer, ahol több hasznos információt is figyelnek az órák.

Bluetooth 5.2 modult használnak az eszközök, mobil hálózati modemet nem kaptak, így csak a kapcsolódó okostelefonon keresztül lehet velük telefonálni. Van a kelléktárukban NFC chip, így gond nélkül fizethet is velük az ember. A Huawei tervezői új antennadizájnt használnak az óráknál, plusz dolgoztak az algoritmusokon is, hogy nagyobb pontosságot érjenek el a GPS esetén. A vállalat elmondása alapján 40 százalékkal jobb lehet az útvonal meghatározás, az ütem és a távolság mérése pedig 20, illetve 30%-kal javult.

A Huawei kifejezetten büszke az órák kidolgozottságára, igyekeznek tényleg magasabb minőséget elérni, hogy jobb érzést biztosítsanak az készülékek. Eközben pedig a megfelelő szigetelésről is gondoskodnak, 5 ATM nyomás tudnak elviselni az szerkezetek, lehet velük úszni gond nélkül. Sokféle szíjjal lehet majd beszerezni a termékeket, a Huawei a titán és kerámia órák számára titán és kerámia szíjakat is szállít. A szíjak cseréje mindössze 2 mozdulat, így akár minden nap az öltözetéhez illő szíjra válthat az ember.

Az üzemidő a nagyobb óra esetén lényegesen jobb lesz, de egészen jól bírják a termékek. A 46 mm-es készüléknél két hetente elég lesz tölteni energiatakarékos módban, normál igénybevételnél 9 napot bírnak, ha pedig megy az AOD is, akkor azért már 5 napra csökken az üzemidő. A 42 és a 41 mm-es eszközök 7 napig fogják bírni legjobb esetben, 5 naponta szorulhatnak töltésre normál használatban, folyamatosan aktív képernyős beállításban pedig 3 napos „teljesítménnyel” lehet számolni.

A Huawei Watch GT 5 globálisan elérhető lesz a következő hetekben, érkezik Magyarországra is. A hazai árakat még nem közölte a vállalat, de azt már tudjuk, hogy az eurózonában 250 euróról fog indulni a Watch GT 5 mérettől függetlenül, és 300 euróig felmehet az ára a milánói fém szíjjal. A Watch GT5 Próból 380 euróba fog kerülni a nagyobb okosóra, és 450 eurót kóstál majd a kisebb. Az árazást azért ilyen furcsa, mert a kerámia alkalmazása megtolja a női modell előállítási költségeit. Amennyiben a szíj is titán, illetve kerámia, abban az esetben már 500 és 600 eurós vételárakkal kell számolni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére