Itt vannak az első GeForce GTX Titan X teszteredmények!

Bónuszként nem csak az egy-, de a négykártyás teljesítményről is lehull a lepel. Az újdonságra ezek alapján egyetlen szó illik: brutális!

Itt vannak az első GeForce GTX Titan X teszteredmények!

A nemrégiben megrendezett GDC 2015 alkalmával az Epic előadásán megmutatta az Nvidia első embere, Jen-Hsun Huang, milyen lesz a vállalat következő generációs egy GPU-s csúcskártyája, a GeForce GTX Titan X. Az új videokártyáról akkoriban még nem lehetett túl sokat tudni, de a napokban érkezett néhány friss kép, amelyeken teljes valójában is megcsodálható az újdonság.

Most ismét érdekes fejleményekről számolhatunk be GeForce GTX Titan X fronton, ugyanis egy szerencsés felhasználó szert tett az újdonságra, sőt, egyből négyet is bele tudott pakolni a kiszemelt tesztrendszerbe, így nem csak az egykártyás, hanem a négykártyás teljesítményt is megcsodálhatjuk – igaz, egyelőre csak 3DMark alatt.

A tesztkonfiguráció természetesen felsőkategóriás hardverekből épült fel: egy X99-es alaplappal, némi DDR4-es rendszermemóriával és egy Core i7-5960X típusú nyolcmagos processzorral felvértezett rendszer várta az újdonságokat.

Egykártyás üzemmódban a 3DMark 11 Extreme (X) presetjét használva X7994 pont jött össze. Ez az érték nagyjából összemérhető egy két GPU-s GeForce GTX Titan-Z, vagy egy kétkártyás Radeon R9 290X konfiguráció teljesítményével.

Ha a tesztrendszerbe nem egy, hanem négy darab GeForce GTX Titan X videokártya kerül négyutas SLI szettet alkotva, túlzás nélkül elszabadul a pokol: az említett tesztben már X24064 pontot ér el a konfiguráció. Sajnos ezt a pontszámot jelenleg nem nagyon hasonlíthatjuk össze semmilyen tesztrendszer teljesítményével.

Az Nvidia GeForce GTX Titan X videokártyája várhatóan GM200-as lapka köré épül, ami a Maxwell sorozat legcombosabb GPU-ja lesz. A meg nem erősített pletykák szerint ez a GPU 3072 CUDA maggal, 192 textúrázóval és 96 renderelő egységgel gazdálkodik, a 12 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. Pontos órajelekről egyelőre nincs információ, de a fenti screenshotokból kiderül, hogy négykártyás módban 1222 MHz-es GPU- és 7452 MHz-es effektív memória-órajelet alkalmazott a rendszer, egykártyás módban pedig 1002 MHz-es GPU- és 7012 MHz-es effektív memória-órajel volt érvényben – utóbbiak lehetnek a referencia érték közelében.

Ahogy minden szivárogtatásnál, úgy most is felhívjuk a figyelmet: mivel nem hivatalos forrásból származó információkról van szó, így ezeket illik kellő gyanakvással fogadni!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward