Itt az iparág első víz- és porálló Thunderbolt 3-as USB-C csatlakozója

Az eddigi megoldások nem támogatták a 40 Gbps-os adatátviteli sávszélességet, pedig bizonyos szegmensekben nagy szükség lett volna rájuk.

Itt az iparág első víz- és porálló Thunderbolt 3-as USB-C csatlakozója

A MinibeaMitsumi fejlesztőcsapata egy igencsak hiánypótló újdonságot készített az elmúlt időszakban, amely már meg is kapta a Thunderbolt 3-as tanúsítványt. Gyakorlatilag egy USB-C portról van szó, amely IP68-as minősítéssel rendelkezik, így víz- és porálló kivitelben érkezik, ami számos piaci szegmens számára lehet vonzó tulajdonság. Hogy ez miért nagy szó? Azért, mert az eddigi megoldások között ugyan már jelen voltak IP68-as, illetve akár még IP69K minősítéssel ellátott USB-C csatlakozók, amelyek kellően strapabíróak a porral és a vízzel szemben, ám ezek a csatlakozók „csak” 5 Gbps-os és 10 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélesség kezelésére voltak képesek, márpedig ez bizonyos esetekben kevés.

Galéria megnyitásaA CAM-L41-es sorozatú USB-C portok ehhez képest már támogatják a Thunderbolt 3 szabvány teljes funkcionalitását, vagyis gond nélkül folyhat rajtuk keresztül a 40 Gbps-os adatfolyam, sőt, még a tápellátással kapcsolatos kívánalmaknak is megfelelnek, azaz könnyedén tölthető rajtuk keresztül az adott eszköz energiaforrása is. A szabadalmaztatott felépítést használó portok speciális, szigetelt kivitelüknek köszönhetően porállóak, a víznek pedig maximum 30 percig állnak ellen, ha nem merítjük őket 1,5 méternél mélyebbre. Ezek a tulajdonságok a célterületek többségénél bőségesen elegendőek, hiszen rendszerint csak a fröccsenő víz, illetve a por ellen van szükség hathatós védelemre.

Az új portok jóvoltából minden olyan eszköz felvértezhető lesz Thunderbolt 3-as támogatással, amelynek mostoha körülmények között kell helytállnia. Ilyen körülmények az iparban, az autós infotainment rendszereknél, a különböző háztartási eszközöknél, a strapabíró noteszgépeknél, a kültéri kijelzőknél, illetve számos egyéb helyen is előfordulhatnak, így az friss USB-C csatlakozó elég sok területen lehet majd komoly segítség.

A MinibeaMitsumi újdonsága már elérhető a megrendelők számára, így a vele felszerelt első eszközök megjelenésére sem kell már túl sokat várni. A vállalat egyébként arra számít, hogy az új portok a Thunderbolt 3 mellett idővel az USB4 szabvány támogatásáról szóló tanúsítványt is megkapják – az USB4 jellegéből adódóan erre minden esélyük meg is van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap