IPS alapú szupergyors gamer monitorok az LG műhelyéből

Az 1 ezredmásodperces válaszidővel rendelkező modellek között 240 Hz-es példányt is találunk.

IPS alapú szupergyors gamer monitorok az LG műhelyéből

Az LG három új monitort mutatott be, amelyek mindannyian az UltraGear sorozatot erősítik, IPS alapokon nyugszanak, válaszidejük pedig kellően gyors, 1 ezredmásodperces. A friss termékek között többfélemegoldás is sorakozik, így a maximális képfrissítési ráta 144 Hz-től egészen 240 Hz-ig terjed, ami abszolút nem hangzik rosszul.

A legkisebb 27 hüvelykes monitor, azaz a 27GN750 esetében a 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta jár a Full HD felbontás mellé, de ezzel együtt HDR10 támogatást, illetve Nvidia G-Sync Compatible, illetve Adaptive Sync támogatást is kapunk. A panel egy nyolcbites megoldás, ami 16,7 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, videó bemenetei között pedig két HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik. Extraként persze fejhallgató kimenetet és kétportos USB 3.0-s hubot is rejt a ház. Ennél a modellnél 400 cd/m2-es maximális fényerősségre és 99%-os sRGB lefedettségre készülhetünk.

Galéria megnyitása

A 27GL850-es modell ugyancsak 27 hüvelykes képátlóval érkezik, ám már Nano IPS alapokon nyugszik, natív felbontása pedig 2560 x 1440 pixel. A HDR10 támogatással rendelkező újdonság már csak 144 Hz-es maximális képfrissítési rátát nyújt, ám az egy ezredmásodperces GtG válaszidő itt is a kínálat részét képezi. A 350 cd/m2-es maximális fényerősséggel dolgozó monitor az sRGB színteret 135%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 98%-ban fedi le, azaz színhűség terén sincs oka semmiféle szégyenkezésre. A 10-bites panellel (?) rendelkező monitor ebben az esetben is egy DisplayPort és két HDMI videó bemenetet kapott, plusz a kétportos USB 3.0-s hub és a fejhallgató csatlakozó is jelen van a kínálatban. Ez a modell szintén G-Sync Compatible kivitelben érkezik.

Az újdonságok közül a legnagyobb képátlót és felbontást a 38GL950G kínálja a maga 37,5 hüvelykes Nano IPS paneljével, ami 3840 x 1600 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A maximális képfrissítési ráta overdrive mellett 175 Hz-en tetőzik, ehhez pedig 450 cd/m2-es maximális fényerősség, valamint VESA DisplayHDR400-as minősítés is jár. Az Nvidia G-Sync támogatással ellátott monitor a DCi-P3 színteret 98%-ban, az sRGB színteret pedig 135%-ban képes lefedni, videó bemenetei között pedig egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó található. Extraként itt már Sphere Lighting 2.0-s világítást is kapunk, ami a monitor hátulján helyezkedik el, de a kétportos USB 3.0-s hubról és a fejhallgató csatlakozótól sem kell lemondani.

Galéria megnyitása

Az új monitorok mindegyike rendelkezik a szokásos Black Stabilizer, illetve Dynamic Action Sync funkciókkal, valamint OSD alapú célkeresztet is kínálnak. Az UltaGear sorozat legfrissebb tagjait az IFA 2019 alkalmával, Berlinben meg is lehet tekinteni, forgalmazásuk pedig a negyedik negyedév folyamán indulhat meg. A gyártó árakról egyelőre nem tett említést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap