Internetre kapcsolódó, LED-es kijelzővel is ellátott póló

A jópofa, LED-es kijelzővel ellátott újdonsággal akár még fényképeket is készíthetünk majd.

Internetre kapcsolódó, LED-es kijelzővel is ellátott póló

A pólókat régóta használják önkifejezésre akár vicces, humoros feliratokkal, akár egyéb, a viselője számára fontos képpel, ábrával vagy szöveggel díszítve. A technológia fejlődésével a póló nyújtotta lehetőségek tárháza is bővül: a CuteCircuit egy furcsa póló prototípust készített, amely újszerű digitális önkifejezésre ad módot.

A pólón egy nagyméretű, LED-es kijelező foglal helyet, amelynek vezérléséről a találóan csak TshirtOS névre keresztelt operációs rendszer gondoskodik. A póló okostelefonunkhoz csatlakozva internetkapcsolattal is ellátható, így alkalmas például twitter bejegyzések megjelenítésére is. További érdekesség, hogy a furcsa platform hangszórót, mikrofont, gyorsulásmérőt és kamerát is tartalmaz, így zenék, valamint videoklipek lejátszására, sőt, még fotók készítésére is bevethető. A fotókat a rendszer akár az Instagram-ra is képes automatikusan továbbítani.

Sajnos a TshirtOS alapú póló-prototípussal kapcsolatban meglehetősen kevés részlet áll rendelkezésre, már ami a megoldás műszaki hátterét illeti. Egyelőre a termékből csak egy prototípus készült, jelenleg pedig a különleges póló iránti igények felmérése zajlik. Amennyiben elegendő mennyiségű felhasználó érdeklődik az új póló után, úgy új fázisba léphet a projekt és akár a sorozatgyártás is megindulhat.

 

Akit esetleg érdekelne egy ilyen póló, a projekt Facebookos oldalán jelezheti igényét. Természetesen a TshirtOS alapú pólóról videó is készült, amely fentebb tekinthető meg. A jelek szerint a technológiát egyéb ruhadarabokba is át lehet ültetni, így megfelelő érdeklődő esetén akár más ruhatípusok is megkaphatják a jópofa rendszert.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a kezdeményezésből. A jelek szerint itt egyszerű vírusmarketingnél többről van szó, de hogy tényleg így van-e, azt mindenki döntse el maga (minket pl. érdekel hogy lehet ezt kimosni). A lap furcsa módon a Ballentine's hivatalos Facebookos oldalán kapott helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward