Intel Z370-es alaplapokkal is működnek az érkező nyolcmagos CPU-k?

Egyes Z370-es alaplapokhoz érkezett néhány béta státuszú BIOS, amelyek támogatást biztosítanak az Intel első nyolcmagos LGA-1151-es processzoraihoz.

Intel Z370-es alaplapokkal is működnek az érkező nyolcmagos CPU-k?

Az Intel rövidesen bemutathatja első olyan LGA-1151-es tokozással ellátott asztali processzorait, amelyek már nyolc maggal és tizenhat szállal rendelkeznek – ezekről elég régóta pletykál az iparág. Az új processzorok a korábbi hírek szerint az Intel új, Z390-es jelölésű lapkakészletével együtt érkezhetnek, ám a jelek szerint nem csak ez, hanem a korábbi Z370 is támogatni fogja őket. Érdekesség egyébként, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a jelek szerint a Z390-es lapkakészlet sem lesz új, hiszen a 10 nm-es csíkszélességgel kapcsolatos nehézségek miatt a 14 nm-es gyártástechnológiával dolgozó üzemek csúcsra vannak járatva, így a Z390 alapját is a Z370 adja majd, az ugyanis régebbi, 22 nm-es csíkszélességgel készül. A témával kapcsolatban egyik korábbi hírünkben már összegeztük a legfontosabb tudnivalókat – az akkor elérhető információk alapján.

Galéria megnyitása
Forrás: ComputerBase.de

Az ASRock, az ASUS és az MSI kínálatában egyaránt megjelent néhány olyan béta BIOS, amelyek már a nyolcmagos processzorok támogatásához szükséges mikrokódokat is tartalmazzák. Ez a támogatás a többi 300-as sorozatú lapkakészletnél egyelőre nem él, ami azt is jelentheti, hogy a nyolcmagos processzorok csak és kizárólag „Z300-as” sorozatú alaplapokkal működnek majd. Ez azért lehet így, mert a „Z” sorozatú alaplapok a felsőkategóriát képviselik, rendszerint nagyobb teljesítményű és jobb minőségű tápáramkört használnak, valamint tuning funkciót is kínálnak, ami a többi lapkakészletről hiányzik.

A szóban forgó béta BIOS-ok 06EC mikrokód-revíziót használnak, ami nem csak a nyolcmagos processzorok támogatását vezeti be, de a Spectre újabb variánsai ellen is kínálnak némi védelmet. A 06EC mikrokóddal kapcsolatos régebbi dokumentumok arról is említést tettek, hogy ettől a mikrokódtól kezdve rendelkezésre áll az Intel Core 9000-es sorozatának támogatása, ám ezek a részek már kikerültek a dokumentáció aktuális változatából.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward