Intel Core i9-9900T 35 W-os TDP-vel

A speciális processzor a hely- és energiatakarékos PC-k építőit veszi célba – pontosan úgy, ahogy elődei tették.

Intel Core i9-9900T 35 W-os TDP-vel

Az Intel régóta kínál olyan processzorokat, amelyek meglehetősen alacsony, mindössze 35 W-os TDP kerettel rendelkeznek, így normál társaikhoz képest szerényebb hűtéssel is beérik, ami a kompakt konfigurációk építői számára mindenképpen jó hír. Ezek a processzorok kiválóan elketyeghetnek Mini-ITX alaplapra támaszkodó HTPC-ben, vagy éppen egy irodai számítógépben is, igaz, az alacsony TDP keret és a válogatott lapka miatt általában borsos áron mérik az efféle megoldásokat.

A 35 W-os TDP kerettel büszkélkedő Intel processzorok rendszerint „T” jelölést viselnek, azaz könnyű őket kiszúrni a kínálatban. A termékpaletta legfrissebb „T” sorozatú megoldása egy igazi különlegesség, amely a Core i9-9900T típusjelzést kapta, alapját pedig ugyanaz a lapka adja, mint az aktuális csúcsprocesszorét, a Core i9-9900K-ét. Utóbbi processzor 95 W-os TDP kerettel dolgozik, vagyis a Core i-9-9900T 35 W-os TDP-ének eléréséhez elég komoly órajel-áldozatokat kellett hozni. Éppen ezért az új modell 3,6 GHz helyett már csak 1,7 GHz-es alap órajelen dolgozik, de a maximum 2 magig érvényben lévő 5 GHz-es Turbo Boost órajelet is alaposan, mindössze 3,6 GHz-re csökkentették. Ha minden processzormag terhelést kap, a Turbo Boost órajelet a szokásos 4,7 GHz helyett már csak 3,3 GHz-ig tornázza fel a rendszer.

Galéria megnyitása

Az IGPU részleg órajelei változatlanok maradtak, vagyis az UHD Graphics 630-as sorozatú megoldás továbbra is 350 MHz-es alap- és 1200 MHz-es maximális boost órajelen dolgozik. Ezzel együtt a 16 MB-nyi megosztott gyorsítótárról sem kel lemondani, a kétcsatornás DDR4-es memóriavezérlő pedig továbbra is 2666 MHz-es memóriamodulokat kezel.

Árak terén egyelőre sötétben tapogatózunk, ugyanis a friss processzor még nem került forgalomban, illetve az Intel hivatalos weboldalán sem szerepel. A Core i9-9900K jelenleg 489-499 dollár közötti áron kapható, és az iGPU nélküli Core i9-9900KF-ért is 499 dollárt kérnek – pedig a rajt előtt úgy tűnt, az iGPU nélküli processzorok olcsóbbak lehetnek. A Core i9-9900T valószínűleg egy kicsit drágább lesz ennél, de biztosat még nem tudunk, az is lehet, hogy ugyanezt az árszintet kapja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap