Ingyenesen jön PC-re a Forza Motorsport 6: Apex

A konzolos Forza Motorsport 6 megvágott verziójáról van szó, de legalább teljesen ingyenes lesz PC-n.

Ingyenesen jön PC-re a Forza Motorsport 6: Apex

A Forza Motorsport-sorozat története során először fogja tiszteletét tenni PC-n. A fejlesztő Turn10 Studios nem egy az egyben ülteti át a Forza Motorsport 6-ot számítógépekre, hanem egy jelentősen visszavágott változatot ad ki, azt viszont teljesen ingyenesen - a miktrotranzakciók ugyan lesznek benne, de ezeket csak arra használhatjuk, hogy előbb feloldhassuk az in-game kreditekből is megvehető autókat. Mivel a konzolos Forza-játékokban a kreditek mindig is viszonylag gyorsan jöttek, így remélhetőleg itt sem lesz ez nagyon másképp.

Hogy miért? A Turn10 és a Microsoft úgy kezeli a játékot, mint egyfajta bemutatót vagy techdemót, amivel a DirectX 12 és a Universal Windows Platform (UWP) képességeit akarják megcsillogtatni, és igyekeznek meggyőzni egyrészt a játékosokat, másrészt pedig a többi fejlesztőt a platform életképességéről.

Galéria megnyitása grid_on

De mit is tartalmaz a játék? Nos, alapvetően 6 pályát (Brands Hatch, Circuit de Spa-Francorchamps, Rio de Janeiro, Sebring International Raceway, Top Gear tesztpálya, és Yas Marina) különböző variációkban, valamint kicsivel több, mint 60 autót. Messze elmarad tehát az Xbox One-os változat tartalmától, de ingyenesen még így is több, mint amit néhány más fizetős PC-s autóverseny ígér.

Ami a játékmódokat illeti, elérhető lesz a Free Play (önmagáért beszél), de újdonságként bejön a Spotlight, mely állandóan frissülő új kihívásokat ígér majd, illetve a Tour, ami tulajdonképpen a fő karrier mód, melynek keretein belül mindenféle eseményeken és kihíváson vehetünk majd részt.

A hagyományos, élő multiplayer sajnos kimarad a játékból, így barátaink és a világ népe ellen csak leaderboardokon versenyezhetünk, ellenfeleinket a konzolról átemelt felhős Drivatar mesterséges intelligencia fogja irányítani.

Elérhető lesz PC-n az autók külső-belső megtekintésére szolgáló Forzavista, illetve a közösség kedvence, a teljes külső festést lehetővé tevő, és azok megosztására szolgáló rendszer is, illetve a teljes fotó mód. Jön ezen kívül a Forza Hub, a Marketplace, és a Message Center is.

Ami a technológiai oldalt illeti, a játék jelenleg alfa verziónál tart, így végleges gépigény még nincs. A bemutatón egy Intel i7-6700k processzorral, 32GB RAM-mal, NVidia 980 Ti videokártyával és SSD-vel felszerelt masinán futtatták a játékot, ami simán tartotta 4K-ban a 60fps-t ultra beállítások mellett, ami így azért alapvetően biztatóan hangzik.

Érdekes, de a megjelenéskor semmilyen kormányt nem támogat majd a játék, nagyon egyszerű okból kifolyólag: jelenleg nincs olyan periféria, ami működne az UWP-t használó játékokban, de a fejlesztők szerint ez az Apex másik célja, hogy gyártók el tudjanak kezdeni dolgozni, és a jövőben a platformra megjelenő autós anyagoknak már ne legyen ilyen problémája (a Turn 10 a tyúk és a tojás helyzeteként jellemezte a szituációt).

Végül pedig a lényeg: úgy tűnik, hogy a Forza Motorsport-sorozat jövőbeni tagjai már egyszerre fognak készülni PC-re és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward