indiePon - Brezsnyev-diszkó, avagy egy KGB-ügynök különös kalandjai

Lesz még multiplayer Skyrim, ottománok a Civilization VI-ban, új SteamWorld-játék és egyéb érdekességek is.

indiePon - Brezsnyev-diszkó, avagy egy KGB-ügynök különös kalandjai

Tíz perc az Atomic Heartból

A szovjet korszakban játszódó sci-fi lövöldéről már több előzetest is megosztottunk veletek, és ezeket leginkább a bizarr, különös, illetve a hűdenagyonfurcsa kifejezésekkel lehetett jellemezni. Most végre belenézhetünk magába a játékba is - képzeljétek, egészen bizarr, különös, és hűdenagyonfurcsa.

Felfedezhetünk benne a BioShockra, a Stalkerre, a Falloutra, és még számtalan más alkotásra emlékeztető jegyeket, mindezt még azelőtt, hogy eljutnánk a vízalatti háziállatokhoz, és a Brezsnyev-diszkót idéző dallamokhoz. A fejlesztő Mundfish szerint a sztori mindent tartalmaz, ami megtörténhetett volna a Szovjetunió valóságában, de nem történt meg. A technikai foradalomnak köszönhetően feltalálták már a robotokat, az internetet, a hologramokat, de minden beépül a kommunista-imperialista hangulatba, és a Nyugattal való szembenállásba.

A főhős egy KGB-tiszt, akit a 3826 számú létesítménybe küld a Párt, hogy jelentést tegyen az ott tapasztaltakról. A helyszínt több zónára osztották a felszínen, és a föld alatt is. Fontos szerepe lesz a közelharcnak, a legtöbb ellenfél pedig a robotok közül kerül majd ki - őket leginkább komcsi cylonokként jellemezhetnénk, feladatuk a szovjet ipar szükségleteinek kiszolgálása, és a szovjet polgárok mindennapjainak könnyebbé tétele.

Az Atomic Heart az év vége felé jelenik meg, steames oldala már van.

Zárt bétában a Skyrim multiplayer modja

A játék NPC-kísérői nem túl hasznosak, így ha más társaságra vágynánk hegyi túráinkon, a Skyrim Together mod lehet az, amire szükségünk van. A sokak által nagyon várt lehetőséghez jelenleg zárt bétateszt fut, melyen a patreonos támogatók vehetnek részt. Ez egy-két hétig tart, és egy nyílt béta követi majd.

A jelenlegi teszt során barátokat hívhatunk meg saját kalandunkba, harcolhatunk egymással, utazhatunk, ahová csak szeretnénk, akár együtt, akár külön, és közösen csinálhatjuk meg a küldetéseket. Az elérhető tennivalók listáját itt, a tervezettekét itt találjátok.

A Bethesda hivatalos multiplayer lehetőségei közül az Elder Scrolls Online a legnépszerűbb, mely az évek során stabil, rendszeresen frissülő MMO-vá nőtte ki magát, bár a kezdés nem volt zökkenőmentes. A Fallout 76 ugyanakkor nem aratott akkora sikert, mint azt a cég szerette volna.

A megjelenés után is bővül a Battlefleet Gothic: Armada 2

A játék három sandbox jellegű kampánnyal és 12 frakcióval érkezett, de a fejlesztő Tindalos Interactive folytatja a munkát. Készül a co-op lehetőség, és lesz új mód is, melyben hatalmas flottákkal és legendás hajókkal teli skirmish-ekkel tehetjük próbára magunkat. Várható egy negyedik kampány, erről később adnak ki bővebb információkat.

A Battlefleet Gothic: Armada 2 negyven euróba kerül a Steamen.

Ottomán hódítók a Civilization VI-ban

Újabb, a Gathering Storm kiegészítővel érkező nép kapott saját videót: ezúttal az erőszakos birodalomépítés hívei örülhetnek, hiszen Szulejmán és az ő ottománjai profik ezen a téren.

A szultán egyedi képessége teszi elérhetővé Ibrahimot, a kormányzót, aki fontos diplomata, és kizárólag Szulejmánnak dolgozik. Saját épületként a bankot váltó Grand Bazaar jelenik meg, különleges egységként pedig a janicsárokat vethetjük be. Az ottománok gyorsabban építhetnek ostromgépezeteket másoknál, az általuk elfoglalt városok lakosságának létszáma pedig nem csökken.

A Civilization VI: Gathering Storm DLC február 14-én jelenik meg.

Új SteamWorld-játék készül

A SteamWorld Dig, a SteamWorld Heist és a SteamWorld Dig 2 által fémjelzett sort a most bejelentett SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech folytatja.

Egy fantasy kártyajátékról van szó, melyben több harcos áll majd a mi oldalunkon, mindegyikük saját paklival. Arany, sárkányok, élettel teli világok, mágia, csillogó páncélba öltözött lovagok, körökre osztott csaták, és RPG-elemek várhatóak, bár a mérleg nyelve inkább a kártya-, mint a szerepjáték felé billen.

A SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech először Nintendo Switch-en jelenik meg, de később PC-n is elérhető lesz.

Készen van a System Shock-remake néhány helyszíne

A Nightdive Studios által megosztott új felvételen olyan környezeteket mutatnak be, melyek már megkapták végleges külsejüket. Az üres űrállomás-folyosók nagyon hangulatosak, a ködös termek megvilágítása csodaszép, az egész nagyon jól néz ki, főleg a tavalyi alfához képest, bár ez nem csoda, hiszen ahhoz az eredeti, 25 éves textúra-elemeket használták.

A System Shock új változatát már felvehetitek a kívánságlistátokra a Steamen, a munka állását a Kickstarteren, vagy a stúdió oldalán követhetitek.

Húsz éves az EverQuest

Az MMO 1999-ben jelent meg, márciusban ünnepli az évfordulót. Legutolsó kiegészítője, a The Burning Lands a múlt hónapban érkezett, ez volt a 25. a sorban.

A szülinap alkalmából új terület, raidek és történetszál lesz majd elérhető, mindez ingyenesen. A Daybreak Games két friss szervert tervez, melyeken a játék 1999-es változata fut majd, a frissítéseket pedig fokozatosan adagolják. Az indulás március 16. körül várható.

A stúdió egy nyári rajongói rendezvényt szervez, melyről szintén márciusban tudhatunk meg bővebb információkat.

Sötét, neo-noir cyberpunk lesz a Disjunction

Az Ape Tribe Games bemutatkozó projektje egy lopakodós akciójáték, melyet leginkább a Deus Ex és a Hotline Miami szerelemgyerekeként lehetne jellemezni.

Három, egymásba kapcsolódó történetet ismerhetünk majd meg, miközben ellenséges járőröket ártalmatlanítunk a lehető leghatékonyabb módon, karakterünk különleges képességeinek segítségével. A lopakodás főleg a tereptárgyak által vetett árnyékokon, és a rosszfiúk látószögének csökkentésén alapszik, ami talán egyszerűen hangzik, de a trailer tanúsága szerint gyorsan bonyolult dologgá válhat. A fejlesztők azt ígérik, hogy minden döntésünknek valódi következményei lesznek a sztoriban.

A Disjunction a tervek szerint idén jelenik meg, demója a Steamről és a hivatalos oldalról is letölthető.

Pihenésre vágysz egy hosszú hét után?

Semmi vész, töltsd le a Becalm című játékot, és egy csodálatosan megnyugtató, pihentető utazásban lesz részed!

Apró vitorlás csónakunkban ülve suhanunk el álomszerű, színpompás partok mellett, éteri zene, madárcsicsergés, eső és egyéb természeti hangok által kísérve. Az egész csak öt perc, de szerencsére lehetőség van beugrani a végtelen módba, és ezzel már tényleg semmi sem állja útját egy tökéletes relaxációnak.

A Becalm becsületkasszás alapon szerezhető be az itch.io-ról, vagy ingyenesen a Steamről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap