indiePon – Az XCOM, a Tomb Raider és Indiana Jones ötvözete a Pathway

A kincskeresésen kívül lesz még például színpompás kozmikus felfedezősdi, detektívek lehetünk Kínában, de akár kalapokká is válhatunk, vagy mókázhatunk egy fogászati horrorban.

indiePon – Az XCOM, a Tomb Raider és Indiana Jones ötvözete a Pathway

A héten jön a Pathway

A német Robotality stúdió kiváló pixeles látványvilággal megáldott körökre osztott taktikai játékában a nácik elől kell ellopnunk a kincseket.

Összesen öt kampány vár ránk, változó nehézséggel, és bizonyos részeiket procedurálisan generálja a rendszer. A feladat az, hogy végigjárjuk Észak-Afrika sivatagos részét ereklyék után kutatva, és lehetőleg meg is találva őket, mielőtt a Harmadik Birodalom karmaiba kerülnének.

Több, mint 400 sztori-eventet élhetünk át, nehéz döntéseket kell meghoznunk, összeszednünk a zsákmányt, és körökre osztott csatákban legyőznünk az ellenfeleket. Összesen 16 karaktert szerezhetünk meg, mindegyiknek saját erősségei, gyengeségei és trükkjei vannak; Brunhilda például közelharci szakértő, Jackson pedig mesterlövész.

Az RPG-elemeknek hála embereink fejlődni is fognak. Ha elbukunk, az elért eredményeket továbbvihetjük, vagyis csapatunk folyamatosan erősebbé válik.

A Pathway április 11-én jelenik meg a Steamen és a GOG-on, a Chucklefish adja ki.

Színpompás kozmikus felfedezősdi lesz az Epitasis

A játék története szerint karakterünk egy ősi portálra bukkan és mikor átlép rajta, egy idegen civilizáció romjai között találja magát. Bonyolult rejtvények, elfeledett technológiák és értékes kincsek rejtőznek a gyönyörű vidéken, ahol a természet körbefonta a pusztulásra ítélt faj által hátrahagyott emlékeket. Feladatunk az lesz, hogy kiderítsük, mi történt, mi lett ennek a civilizációnak a sorsa.

Az Epitasis fő eleme a felfedezés: saját tempónkban haladhatunk, bármerre elkószálhatunk ebben a színpompás, nemlineáris világban, éjszaka és nappal is. Megtanulhatjuk, hogyan kell használni az idegen gépeket, lézereket, ki kell iktatnunk a biztonsági rendszereket és utazhatunk különböző portálokon. A hatalmas hegyektől a legkisebb részletekig minden terület kézzel készült és nagyon szép. A kalandokban a játék elején megtalált idegen drón lesz segítségünkre a fejtörők, a navigáció és egyes tárgyak felkutatása terén is.

Az Epitasis május 1-től érhető el a Steamen és az itch.io-n.

Kalapok leszünk a Chapeau-ban

A Team Fortress 2-ből megtanulhattuk, hogy a fejfedők jó dolgok. Az osztrák Salt Castle Studio szerint annyira jók, hogy külön játékot érdemelnek, ezért megalkották a Chapeau című multiplayer platformert, ahol különböző kalapokat, sapkákat alakítunk.

Több módban versenyezhetünk barátainkkal. A The Floor is Lavaban például a talaj tényleg láva, a Where is Wilhelmben pedig egy NPC-t kell megtalálni, és a fejére telepedni.

Mozgásunkban fontos szerepe van a lendületnek: épületekről, NPC-kről rugaszkodunk el, platformokon ugrálunk. A különböző kalapoknak eltér a játékstílusuk.

A Chapeau alfatesztje a tervek szerint nemsokára indul, érdemes követni a hivatalos oldalt.

Nyomozz az ősi Kínában!

Wu Zetiannak, az ország első és egyetlen császárnőjének uralkodása alatt Di Renjie, a híres detektív (aki egyébként valóban létezett) egy sorozatgyilkos nyomában jár a Nupixo Games point-and-click kalandjátékában, a Detective Di: The Silk Rose Murdersben.

Nyomokat keresünk, fejtörőket oldunk meg, elméleteink alapján felidézzük a bűntényeket, hogy kiderüljön, mi történt pontosan. Közben lazításként jöhet pár go-játszma.

Az eseteket számtalan személyes és politikai intrika fonja körül, Dinek pedig saját belső démonaival, és az őt az előző uralkodóhoz fűző lojalitásával is meg kell küzdenie.

A Detective Di: The Silk Road Murders május 1-én érkezik a Steamre.

Árnyak és fények a LUNA The Shadow Dustban

A játék sérült, mágikus világába kell fényt vinnünk, miközben megoldjuk a fejtörőket, és felkutatjuk a múlt emlékeit.

Utunk egy tornyon át vezet, ahol a fejlesztő Lantern Studio arra is gondolt, hogy a rejtvényekben használt színek azoknak se okozzanak gondot, akiknek problémáik vannak az egyes árnyalatok megkülönböztetésével, vagy észlelésével.

A LUNA The Shadow Dust a tervek szerint idén jelenik meg, steames oldala már van.

Köpd ki a fogad!

A Massive Miniteam játékában, a Spitlingsben igazi dentálhorrort élhetünk át, hiszen csak úgy röpködnek majd a fogak…

Több, mint száz pályán küzdhetjük át magunkat akár négyesben, hangsúlyozottan közösen: a győzelem és a vereség is mindenkire vonatkozik, tehát ha valaki elront egy szintet, az összes játékosnak elölről kell kezdenie.

A pályaszerkesztővel saját térképeket csinálhatunk, és ha meguntuk a multiplayert, egyedül is belevághatunk a játékba.

A Spitlings megjelenési dátuma még nem ismert, a steames oldal alapján hamarosan várható.

Nyugalom a felhők között

A Jetstreamben egy repülőt kell eljuttatnunk céljához, méghozzá nyugis fejtörők megoldásának segítségével.

A rejtvények ennek ellenére nem lesznek könnyűek, több akadályt is gördítenek elénk a téridőben kialakuló szakadásoktól a rossz időjárásig. A zene pedig egyszerűen andalító.

A Jetstreamet a Steamen keressétek.

Csőjáték lesz a Doom

Méghozzá szó szerint, ha feltelepítitek a Linear Doom modot.

Minden pálya egyenes folyosóvá változik, eltűnnek a labirintusok. Fordulni van hely, de egyébként csak előre futunk. Az ellenfelek, fegyverek és egyebek szépen sorban kerülnek elénk.

A modot egyébként április 1-re szánták, de lefogadom, hogy lesz belőle speedrun-videó is…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap