indiePon - Április 10-től ingyenesen játszhatunk az Albion Online-nal

Szó esik még a Carmageddon alkotóinak új játékáról, csodás ólomüveg-kirakókról, egy tokiói sorozatgyilkos utáni nyomozásról, virtuális dioráma-rejtvényekről, izlandi ember-gép hibridekről, és más érdekességekről is.

indiePon - Április 10-től ingyenesen játszhatunk az Albion Online-nal

Ingyenessé válik az Albion Online

Április 10-től bárki csatlakozhat a kalandokhoz anélkül, hogy meg kellene vennie magát a játékot, ráadásul a free-to-play verzió semmilyen megkötéssel nem jár, és az elérhető összes platformon érvényes.

A veterán játékosok (akik április 10-e előtt valamilyen csomagot vettek) köszönetképpen egy Specter Wolf hátast kapnak, április 1. és 10. között pedig aktív lesz a Mists of Albion buff, mely 25 százalékkal több Fame-et biztosít minden tevékenységhez.

Ha még nem próbálkoztunk az MMO-val, és azonnal belevágnánk, vagy megtetszenek a veterán jutalmak, a csomagokat kedvezményesen vásárolhatjuk meg az ingyenes változat indulásáig.

A fejlesztők a bevételeket ezután az opcionális prémium előfizetésekből (ez megvehető játékbeli pénzből is), vagy a kozmetikai cuccokat áruló boltból remélik. A döntés magyarázatául annyit mondtak, hogy bár a játékosbázis stabil, úgy érzik, az induló csomag megvételének jelenlegi szükségessége sokakat visszatart attól, hogy ellátogassanak Albionba. Az ingyenessé válástól azt várják, hogy számos kalandor érkezik a meglévők mellé.

Multiplayer arenás lövölde a Carmageddon alkotóitól

Az akciódús, pörgős ShockRodsban két hatfős csapat küzd egymással, vagy tizenkét ember mindenki mindenki ellen alapon, fegyverekkel felszerelt, testreszabható, nagy mobilitású kocsikban ülve.

Bővebbet egyelőre nem igazán tudunk a projektről. Az biztos, hogy a teljes megjelenés előtt korai hozzáféréses szakaszt is terveznek a Steamen.

Ősszel jön az Overland

A Finji stúdió túlélőelemeket is tartalmazó stratégiai játéka legalább három éve készül (korai hozzáférésben van az itch.io-n), de hamarosan megjelenik az éles verzió.

Csapatalapú kalandról van szó, melyben a posztapokaliptikus Észak-Amerika tájain utazunk keletről nyugat felé. Minden út egy véletlenszerűen generált karakterrel és autóval kezdődik, majd számos, változatos látványvilágú pálya következik.

Erőforrásból nincs sok, de szörnyek sem nagyon lesznek, viszont a túlélés igazi kihívásnak számít. Sosem lesz elég akciópontunk ahhoz, hogy mindent megcsináljunk, amit szeretnénk, és néhány karaktert fel is kell majd áldoznunk. A permadeath-nek hála a hibák következtében visszakerülünk a keleti partra.

Az Overland PC-n biztosan elérhető lesz (Steam, itch.io), de a pletykák az összes fontosabb platformról szólnak.

Sötét fantasy-be bújt üvegrejtvények

A Glass Masquerade 2: Illusions hangulata leginkább Tim Burton, vagy American McGee Alice-ét idézi, miközben a látványvilágot az art deco, és a huszadik századi ólomüveg-művészek ihlették.

Minden pályán kapunk egy rakásnyi furcsa alakú üvegszilánkot, amikből egy ismeretlen, kör alakú képet kell összeraknunk. Kezdésként bejelölnek nekünk néhány elemet az ábra széléről, és a szilánkokat automatikusan a helyes irányba forgatja a játék. A segítség kikapcsolható.

A Glass Masquerade 2: Illusions csupán négy euróba kerül a Steamen.

Sorozatgyilkosra vadászunk az AI: The Somnium Files-ban

A Zero Escape-sorozat epizódjai a legjobb vizuális regények közé tartoznak (a harmadikat mi is teszteltük). A velük kapcsolatos munkát Kotaro Uchikoshi vezette, aki most új játékon dolgozik.

Az AI: The Somnium Files kevesebb filmbejátszást tartalmaz majd, és főleg a kalandjátékok kedvelőinek szánják, a középpontban a fejtörők állnak. Kaname Date nyomozót alakítjuk a történetben, aki egy tokiói sorozatgyilkost követ, miután egy halott nőre bukkannak, akinek hiányzik a szeme. Gyanúsított is van: egy lányt véres jégvágóval a kezében találtak a közelben, de persze semmi sem az, mint aminek látszik...

Date képes bejutni mások álmaiba egy műszem segítségével, és lesz egy MI-aszisztense is, Aiba néven. A további szereplők között írót és tini popsztárt is találunk.

Az AI: The Somnium Files július 25-én jelenik meg PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en.

Jövő héten indul a Willowbrooke Post korai hozzáférése

A játékban hazatérünk, hogy átvegyük szüleink postahivatalát egy évre, miután ők hirtelen elutaztak. Találkozunk a helyiekkel, megismerjük őket, és egy rakásnyi levelet fogunk lepecsételni.

A leírás szerint nem lesz minden habos-babos, hiszen lehetőségünk nyílik arra, hogy ellopjuk az emberek leveleit, bár ennek persze nem fognak örülni. A postahivatal-menedzsment mellett emlékezetes és változatos karakterek, valamint egy érdekes történet vár minket.

A Willowbrooke Post korai hozzáférése március 27-én indul, a steames oldal már él.

Virtuális dioráma-rejtvény a Moncage-ben

Kapunk egy kockát, amit szemügyre vehetünk, a benne lévő tárgyakkal ügyködhetünk, de minden hatással lesz az egész rendszerre.

A feladat nem egyszerű, olykor meghökkentő perspektíva-váltások is nehezítik a dolgunkat, de mindenképpen érdekes kihívás. Az itch.io-ról ingyenesen letölthető egy demó, ami nagyjából fele a teljes változatnak.

Legyen saját baseballcsapatod!

Az Out of the Park Baseball 20 olyan, mint fociban a Football Manager, vagyis főleg adatokról és statisztikákról szól.

A legújabb epizód frissített információkat és továbbfejlesztett lehetőségeket hozott: a jelenleg futó szezon számai, MI-javítások, új animációk, történelmi meccsek, illetve a valódi német, francia, spanyol és cseh ligák csapatai és játékosai érkeztek meg.

A játék a Steamen, az Originen, és a fejlesztők oldalán kapható.

Ember-gép hibridek egy lenyűgöző videóban

A valós idejű fotórealizmus egyik specialistája, a Quixel hozta létre a Rebirth című felvételt az UE4-es motorral, észrevétlenül ötvözve a számítógépes grafikát a valódi világ képeivel.

A helyszín Izland.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap