indiePon - A mainstreamen túl 8. rész

Retro sci-fi kaland, hátborzongató hangulatú autóvezetés, VR irodai lopakodás és egy világ megalkotása is vár rátok a mai epizódban, néhány egyéb érdekesség mellett.

indiePon - A mainstreamen túl 8. rész

Érdekel egy felülnézetes, retro sci-fi túlélőkaland?

Akkor érdemes lesz figyelemmel követni a Xenosis: Alien Infectionnel kapcsolatos híreket. A többek között a System Shock és a Dead Space, illetve az Alien-filmek hatására készülő játékban a történet lesz a középpontban, így egyelőre multiplayer módot sem tervez a fejlesztő NerdRage Studios.

A Xenosis: Alien Infection a retro hatású, 2D-s, pixeles látványvilágot ötvözi a modern, 3D-s fényhatásokkal, a dinamikus árnyékokkal, és a térhatású hangzással. Egy elhagyott csillagközi űrhajó, a Carpathian maradványait fedezzük majd fel, mint roncsvadász: a jármű az ismert űr peremére indult, hogy ásványi kincsekben gazdag bolygókat terraformáljon, de ötven évvel ezelőtt eltűnt. A létfenntartó rendszer nem működik a hajón, egy ismeretlen méreg nyomai is veszélyt jelentenek, valahogyan mégis meg kell szereznünk az értékes adatokat a számítógépből.

A kézzel készített, többféle témájú fedélzetek átkutatása közben a fő sztoriszál mellett különböző mellékküldetésekkel, és lore-elemekkel is találkozunk. A játékmenet alapjait a harc, a túlélés, a craftolás és a lopakodás adja.

A Xenosis: Alien Infectionhöz jelenleg a Figen gyűjtenek támogatásokat, az alapcélt már elérték, sőt, steames oldalt is indítottak hozzá. Megjelenését a jövő évre tervezik PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Switch-en.

Elindult a Graveyard Keeper fizetős alfája

A Lazy Bear Games igazán érdekesnek tűnő, középkori temetőmenedzselős játékáról áprilisban írtunk. Most megnyílt a lehetőség, hogy ki is próbáljuk: igaz, csak fizetős alfa formájában, de belenézhetünk a fejlesztésbe.

Két verziót találhatunk a hivatalos oldalon: a sima alfa-hozzáféréses csomag 22 euró, a Deluxe Pack pedig, mely a játék mellett a zenét és egy művészeti albumot is tartalmaz, 26 euró. A steames oldal szerint a megjelenés augusztus 15-re várható.

Csütörtökön jelenik meg a Budget Cuts

A Neat Corporation VR lopakodós játéka eredetileg a hónap elején érkezett volna, de kicsit megcsúsztak vele. A TransCorp nevű megavállalat egyik unalmas, de a létfenntartáshoz szükséges irodai munkáját végző alkalmazottját alakítjuk benne. A cég azonban robotokat épít, hogy átvegyék feladatainkat, és csökkentsék a költségeket. Néhány munkatársunkat már el is hurcolták az asztaluktól, és mi leszünk a következők a sorban, ezért el kell rejtőznünk, lopakodva kell elkerülnünk a félelmetes gépeket, vagy ha mégis túl közel jönnek, ki kell őket iktatnunk a rendelkezésünkre álló eszközökkel.

A játékban teleportálással változtathatunk helyet, de minden új pont előtt szemügyre vehetjük a környékét, bebiztosítandó, hogy tiszta a levegő. A Budget Cuts harminc euróba kerül majd, a Steamen elérhető hozzá egy ingyenes demó.

Cuki nyuszis platformjáték lesz a The Forestale

A játékot készítő Yorzh Alekseyre nagy hatással voltak a kétezres évek PlayStation 1-re és Nintendo 64-re megjelent, oldszkúl 3D-s mesterművei. Az Alex nevű, villámgyors nyúllal rohanunk majd át több, mint húsz pályán, elkerülve a különböző csapdákat, legyőzve az ellenfeleket és bossokat, fejlesztve a karaktert, felfedezve a titkokat, és összegyűjtve a térkép darabkáit, hogy elérhessük a bónuszhelyszíneket is.

Két nehézségi mód közül választhatunk, a nehezebb korlátozott számú élettel és gyorsabb ellenfelekkel vár. A futás közben bezsákolt répákból különböző dolgokat vehetünk a boltban, hogy fejlesszük Alex képességeit. A The Forestale szeptember 8-án jelenik meg, ha hihetünk a steames oldalnak.

Demót kapott a Shape of the World

A játékot az indiePon ötödik részében mutattuk be nektek nemrég, azóta sikeresen lezárult a kickstarteres kampány. A fejlesztő Hollow Tree Games által megálmodott organikus, titokzatos, minden pillanatban változó ökoszisztémát most saját szemünkkel csodálhatjuk meg a demóban.

A Shape of the World által nyújtott élmény jelenleg nagyjából 1-3 óráig tart, attól függően, milyen gyorsan haladunk és mennyi időt fordítunk a felfedezésre. A trailer alapján mindenesetre nem érdemes elkapkodni a dolgot. Június 5-től a teljes verziót is megtaláljátok a Steamen, illetve PlayStation 4-re is elérhető lesz, míg az Xbox One- és Switch-verzió egy nappal később, június 6-án érkezik.

Silent Hill-hangulatot hoz a Someday You’ll Return

A cseh CBE software játékában egy apát alakítunk, akinek lánya mindig elszökik otthonról. A legutóbbi eset alkalmával képesek vagyunk követni néhány nyom alapján, de a dolgok egyre furcsábbá válnak, lassanként még az sem biztos, hogy az a valóság, ami annak tűnik, ahogy egyre mélyebbre merülünk a sötétségbe.

A valódi csehországi helyszínek alapján készült erdőkben minden lélekjelenlétünkre szükségünk lesz, már a trailer sem piskóta. A Someday You’ll Return steames oldala él, a megjelenést a jövő évre tervezik.

Kipróbálható a Beware

Ha nem volt elég a borzongásból, nézzetek bele ebbe az eredetileg Driving Survival néven futó játékba is a friss demó segítségével. A fejlesztés még nagyon korai szakaszban van, de a túlélőhorroros autóvezetés élménye már most simán ránk hozza a frászt.

Alapjaiban egy open-world sofőrszimulátorról van szó, melyben hosszú utunkon információkat kell gyűjtenünk. Kicsit olyan, mintha egy hetvenes évekbeli kémfilmet turmixoltak volna össze némi lopakodással, megfejelve az egészet néhány rémisztően okos MI-ellenféllel. A korlátozott látótér, a sötétség és a többi hangulatelem igazán hatásosnak tűnik a trailer alapján…

Tetőharcosok leszünk a Roof Rage-ben

Az Early Melon játéka ismerős elemeket egyesít sajátos stílusban. Intenzív csatákra számíthatunk, egyelőre a gépi ellenfelekkel szembeszállva, de a fejlesztők mindent megtesznek, hogy elérhető legyen a nagyon várt online multiplayer is. A tervek szerint először csak 1v1 lehetőséget kapunk majd, de négyfős meccsekre szeretnék bővíteni. A teljes, nyolcfős móka valószínűleg csak a helyi többjátékos módra lesz érvényes.

A korai hozzáférés június 8-án indul a Steamen, a végső megjelenés nagyjából fél évvel később lesz, ha minden jól halad, több pályával, karakterrel és egyjátékos sztorimóddal kibővítve.

Synthwave-ritmusokra lengünk a kötélen a Rifterben

Pörgős zene, ragyogó színek, átgondolt látványvilág és neonfényű részecskerobbanások jellemzik a játékot, melyben az lesz a feladatunk, hogy egy kötél segítségével a lehető leggyorsabban átjussunk a pályákon. A sebesség első pillantásra túl nagynak is tűnhet, a karakter ide-oda cikázását alig lehet követni, de egy kis gyakorlással valószínűleg bele lehet jönni a dologba. Összesen 90 pályán kell végigmennünk, hogy elérjük a többféle befejezés egyikét. A steames oldal már él, a megjelenés júliusra várható.

Minden a perspektíván múlik a Mirror Dropban

Juttass el egy labdát A-ból B-be, miközben folyamatosan változik a gravitáció és a nézőpont, a környezet pedig pszichedelikus színekben pompázik. Összesen 25 pályán kell ezt megcsinálnunk, ami nem is olyan egyszerű, a hivatalosan három óránál kicsit hosszabbra becsült játékidő könnyedén megsokszorozódhat. A gömbök, kockák, hengerek és háromszögek kavalkádja látványnak sem utolsó.

A Mirror Dropon cirka másfél évet dolgozott alkotója, Ian Lilley, ennek ellenére a hivatalos oldalról ingyenesen és DRM-mentesen letölthetővé tette a játékot. Ha szeretnétek támogatni a munkáját, amit egyébként egyértelműen megérdemel, a steames verzióért hat és fél eurót kell fizetnetek.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward