Nem egyszerű a középkori temetőgondnokok élete

Egy új trailer segítségével belenézhetünk a Graveyard Keeperbe.

Nem egyszerű a középkori temetőgondnokok élete

A Lazy Bear Games tavaly jelentette be középkori temetőmenedzselős játékát, a Graveyard Keepert. Most friss felvételt adtak ki hozzá, melyben belekukkanthatunk abba, hogyan fest majd a gyakorlatban.

Egy apró falu sírkertjének gondnokát alakítjuk, és bár munkaköri leírásunkban a halottak nyugalmának őrzése szerepel, valójában meg kell élnünk a melóból, sőt, jó lenne, ha a falu növekedését is támogatnánk. A cél érdekében néha nem egészen szabályszerűen intézzük a dolgokat, így a temetőszimuláció mellett a játék „vállalkozás-szervezést” is kínál, melyben szinte bármit megtehetünk a sikeres üzlet érdekében.

Ez persze nem csak annyit takar, hogy figyelünk a könyvelés kiadási oldalára. A hotdog-árusok például vonzzák a látogatókat, de a virsli pénzbe kerül – leleményes üzletemberként talán felhasználhatnánk valami más, a környéken nagy számban megtalálható erőforrást? Hiszen úgyis nagy környezetvédők vagyunk – miért pocsékolnánk el azt a sok… „alapanyagot”, mikor nagyobb haszna lenne (értsd: el tudnánk adni) máshol? Az embernek meg kell valahogy élnie, nem igaz?

Amint látjátok, a morbid humor nem fog hiányozni a játékból, de rendes fantasy menedzsment-szimulátorhoz méltóan a környező vidék felfedezésére is lehetőségünk lesz. Itt titokzatos dungeonöket találhatunk, ahonnan mindenféle alapanyagot (ezúttal igaziakat) és erőforrást gyűjthetünk, melyekből aztán új tárgyakat készíthetünk – hogy ezek veszélyesek-e a szomszédokra, az majd kiderül. De tarthatunk akár boszorkányégető-fesztivált is, vagy halálra rémíthetjük a helyieket, mikor templomba mennek. A lényeg, hogy pénzt csináljunk – bármi áron.

A fejlesztők azt írták a Steamen, hogy hat karakterrel kerülhetünk majd baráti viszonyba. Mindegyikük hetente egyszer látogat el a temetőbe, és fontos szolgáltatásokat nyújtanak, tehát érdemes előre tervezni. Nagy hatással leszünk a környék kereskedelmére is, hiszen az árusok annál több pénzt keresnek, minél többen látogatják meg a falut, ehhez pedig az kell, hogy népszerű legyen a gondozásunkban lévő sírkert és templom.

A Graveyard Keeper nyáron jelenik meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward