indiePon - A mainstreamen túl 76. rész

Ashes of Creation Apocalypse nyílt béta, ingyenes Subnautica, éles verziós DayZ, PC-s Journey, és más érdekességek - ki ne hagyjátok a mai epizódot! :)

indiePon - A mainstreamen túl 76. rész

Indul az Ashes of Creation Apocalypse nyílt bétatesztje

Az Intrepid Studios készülő új MMO-jának „tesztprojektje”, az Ashes of Creation Apocalypse, illetve annak jelenlegi, 100 fős battle royale módja (hamarosan jön a 200 fős ostrom-mód, jövőre pedig a co-op horda-mód is) eddig csak azoknak volt elérhető, akik megfelelő szintű támogatói csomaggal rendelkeztek. December 18-án ez megváltozik, hiszen egy regisztrációval mindenki részt vehet a tesztelésben. A regisztrációt itt végezhetitek el, de a jelenlegi információk szerint ha már regisztráltatok a hivatalos oldalon, akkor nem kell még egyszer.

A teszt során különböző skineket, illetve játékbeli pénzt, azaz embert szerezhetünk, ezeket mind visszük majd magunkkal az MMO-ba. Lesz egy fizetős legendary path is, melyben további kozmetikai cuccokhoz juthatunk hozzá, tíz hétre, vagyis egy szezonra tíz dollárt fizetve. Ez nem kötelező rész, csak egy plusz lehetőség, egyébként teljesen ingyen is működik a dolog, ráadásul a plusz skinekért is meg kell dolgoznunk.

Nem marad ki a lore sem: megismerünk majd néhány részletet a játék világának, Verrának múltjából, az MMO eseményei előtti időszakról, amikor a népesség menekülését előidéző katasztrófa még nem történt meg.

A fizetős rész nem nyerte el mindenki tetszését, sokan kissé gyanakodva figyelik a battle royale folyamatos bővülését, és a szezonbérlet erre csak rátett egy nagy lapáttal. Az Intrepid már sokszor elmondta, hogy az Apocalypse fő célja a háttérrendszerek, technikai feltételek, és az akcióharc beállítása, ennek ellenére mindig van némi háborgás. Talán ezért iktattak be még egy livestreamet jövő hétre, amikor egy 20-30 perces fejlesztői kalandozást figyelhetünk meg a jelenleg már elkészült MMO-környezetben.

Ingyenes Subnautica az Epic Store-ban

Az Epic Games nemrég megnyílt boltjában feltűntek az első játékok, és az ígéreteknek megfelelően két ingyenes cím is vár ránk decemberben.

Az egyik a Super Meat Boy december 28-tól január 10-ig, a másik pedig az egészen kiváló, és már konzolokon is elérhető Subnautica, amit december 14-től december 27-ig zsákolhatunk be fizetés nélkül.

A boltban kapható még többek között az Ashen, a Darksiders III, a Hades, a Rebel Galaxy Outlaw, vagy a World War Z is.

Megjelent a Jagged Alliance: Rage!

A Jagged Alliance 2-höz hasonlóan ezúttal is egy csapatnyi zsoldost vezetünk egy látszólag öngyilkos küldetés során egy apró, dzsungellel borított szigeten. A Rage-ben megjelenik 1999-es elődjének karakterdinamikája, vagyis társaink olykor civakodni, vitatkozni fognak egymással.

A Jagged Alliance: Rage! húsz euróba kerül a Steamen (most akciósan csak 18), de PlayStation 4-en és Xbox One-on is elérhető.

Belenézhetünk a Biomutantba

A THQ Nordic furcsa akció-szerepjátékáról utoljára tavaly szeptemberben kaptunk értékelhető információkat. A hosszú csend most megtört, új felvétel érkezett, melyből egy feje tetejére állt világ képe rajzolódik ki. Mutáns képességek, bionika és sok fegyver segít majd minket a hőssé, vagy pusztítóvá válás útján.

Demót kapott a MarZ Rising

Az osztrák doorfortyfour (sic!) stúdió taktikai bázisvédős játékának korai hozzáféréses verziója 15 euróba kerül a Steamen, de ugyanitt már elérhető egy ingyenes demó is. Ezzel a kampány első három küldetését nézhetjük meg.

A feladat bázisok létrehozása, majd megvédése, miközben a Marson kóborló élőholt rémségek titokzatos hordái ellen harcolunk. Csapatunk és erőforrásaink gondos menedzselése szükséges ahhoz, hogy megfejthessük az ellenfél titkait, és biztonságossá tegyük a bolygót az emberek számára.

Az early access során már új játékmódok, egy teljes, húsz küldetésből álló, történetalapú kampány, Twitch-támogatás, és sok más dolog is érkezett, de további frissítések várhatók. Az éles megjelenést a jövő évre tervezik.

Jön az éles verziós DayZ

A játék hat éves fejlesztése alatt óriási hatással volt az iparágra, megihletett több battle royale lövöldét is, ami nem rossz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy igazából még meg sem jelent. Ennek azonban hamarosan vége: december 13-án érkezik az éles verziós DayZ.

A sandbox túlélősdi alapjait eredetileg az Arma 2 adta. Szinte bármilyen célt kitűzhetünk: vadászhatunk, tábort verhetünk, idegeneket fosztogathatunk, megehetjük az állatokat, craftolhatunk, meghalhatunk betegségekben, és szenvedhetünk. Sokat.

A DayZ jelenleg 28 euróba kerül a Steamen, de az árat 38 euróra emelik a megjelenés napján.

Játék egy gótikus diorámában

A NEXT Studios Iris.Fall című játéka a rejtvényekről szól, és lenyűgözően néz ki.

Világa egy életnagyságú mechanikus modell, amit mágiával átalakított színházi elemekből hoztak létre. A főhős, Iris feladata az, hogy felfedezze ezt a különös, monokróm környezetet, a fényt és az árnyékot használva a fejtörők megfejtéséhez. A történet során kiderül a lány és a hely közötti kapcsolat mibenléte is.

Az Iris.Fall december 20-ig húsz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

PC-n is elérhető lesz a Journey

Lejárt a játék PlayStation-exkluzivitásának időtartama, így hamarosan megvásárolhatjuk az Epic Store-ban. Ahogy tesztünkben is írtuk, kihagyhatatlan élmény, és ha eddig titeket is csak a konzol hiánya tartott vissza tőle, akkor úgy fogtok örülni a PC-s változatnak, mint én. :)

Kiszabadult a majom!

Az Ape Out olyan, mint a Hotline Miami egy gorillával a főszerepben. A majom kiszabadul és tombol, a játékmenet gyors, egyszerű, és erőszakos, a háttérben dzsesszes dob-, illetve cimbalomfutamok kísérik az őrületet.

Gabe Cizzillo alkotása 2019. február 7-én jelenik meg a Steamen, és bár nem lehet előre látni, mennyire lesz időtálló szórakozás, rövid távon remek mókának ígérkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap