indiePon - A mainstreamen túl 70. rész

Ha rám hallgattok, nem hagyjátok ki a mai rész békanyomozóját, halhatatlan Fallout 76-játékosát, lovecrafti beütésű Lemmings-utánérzését, zuhanyszimulátorát és más érdekességeit!

indiePon - A mainstreamen túl 70. rész

Bárhol menthetünk a The Bard’s Tale IV-ben

Nagy frissítés jött az inXile Entertainment játékához, melyben megérkezett a beígért rácsalapú mozgás, a választható szabad, vagy fix kamera, a karakterek újraspecializálhatósága, az automata felélesztés, és az, hogy bárhol menthetünk. A teljes patch notes a Steamen olvasható.

Az egyéb részletek közé tartozik az új permadeath mód, amit nem lehet kikapcsolni az adott játékban, ha egyszer bekapcsoltuk. Az egész csapat halála esetén törlődnek a mentések is.

Nem hiányoznak a hibajavítások sem, a Rogue-ot pedig nerfelték.

Új térképet kapott a World War 3

A The Farm 51 multiplayer katonai FPS-ének 0.2-es frissítése a Warsaw Shopping Mall mellett új játékmódot (Team Deathmatch), fegyvert (MSBS Bullpup), járművet (IFV Boxer), egyenruhát (orosz partizán), és más apróságokat hozott.

Kaptunk egy fejlesztési ütemtervet is, mely a következő négy nagy update-et listázza. Érkezik majd az Abrams MBT, karácsonyi kozmetikai cuccok, a Recon mód, további térképek, fegyverek, nyelvek.

A World War 3 jelenleg korai hozzáférésben van a Steamen, most tíz százalékos kedvezménnyel kapható.

Halhatatlanná vált egy Fallout 76 játékos

A Brogadyn nevű felhasználó a Redditen könyörög a Bethesdának, hogy nyírják ki a karakterét, mely egy bug következtében sebezhetetlenné vált. Bár ez jól hangzik egy túlélőjátékban, Brogadynnak eléggé unalmassá tette a kalandot.

Nem akarja lelőni magának a PvP-t és a felfedezést az istenlét miatt, ezért kevésbé izgalmas lehetőségei maradtak csupán. A Bethesda egyik CM-je már kapcsolatba lépett vele a Redditen (mondjuk hogy miért ott, azt nem tudom), és érdeklődött az ügy részletei iránt, de egyelőre nem javították a hibát.

Kickstarteren a God’s Gift

Emlékeztek még a Lemmingsre, ahol sok-sok kis állatkát kellett megmentenünk a veszélyes pályákról, miközben agyatlanul rohantak a pusztulásba? A Seventeen Uncles hozzáadott a koncepcióhoz egy kis lovecrafti hangulatot: egy idegen isten csápos szolgáiként lila köpenyes kultistákat terelgetünk, feláldozva őket az oltárokon, ha egy kis segítségre van szükségünk urunktól.

A pályákat egy földi katedrálisból érjük el, és minden helyszín csodálatosan furcsa. Lebegő szigetek kastéllyal, ősi zikkuratok, különös növények és állatok színesítik utunkat. Nem minden próbál majd megölni minket, de lesznek akadályok, melyeken át kell jutnunk.

Az itch.io-n elérhető egy demó, ráadásul alapszintű pályaszerkesztőt is tartalmaz, bár a fejlesztők szerint ez az a rész, amivel a legkevesebbet foglalkoztak eddig. A kickstarteres kampány december 20-ig tart, cirka tízezer dollárt szeretnének összegyűjteni. A legkisebb csomag 13 dollár, ebben már benne van a játék is.

Detektív leszel s béka!

Grace Bruxner és Thomas Bowker hosszú címet adtak játékuknak: a The Haunted Island, a Frog Detective Game hőse egy béka, aki nyomozóként dolgozik. Legújabb ügye egy szigetre viszi, ahol a Martin nevű lajhár nem tud aludni, mert valószínűleg kísértetek járnak arrafelé.

A szellemkutatók nem találtak semmit, így békánkon a sor. A játékmenet főleg párbeszédekből és egyszerű fejtörőkből áll, de a karakterek olyan viccesek, és a hangulat is annyira magával ragadó, hogy nem lehet kihagyni.

Legfőbb fegyverünk egy nagyító, ami tök jól jön az apró dolgok szemügyre vételéhez, bár itt minden nagy és darabos, szóval remekül elszórakozhatunk azzal, hogy mások arcába bámulunk vele.

A The Haunted Island, a Frog Detective Game a Steamen és az itch.io-n érhető el, gyakorlatilag fillérekért. A Frog Blogon bepillanthatunk a lore-ba is.

A mitikus, ősi Kínába visz minket a Bladed Fury

A NEXT Studio akciójátékában egy hercegnő próbálja tisztára mosni a nevét, mert azzal vádolják, hogy leszúrt néhány embert. A csodásan megrajzolt hátterek előtt démonokkal és csontvázakkal küzdünk meg, az élményt kaland-, illetve szerepjátékos elemek fűszerezik. Belefutunk majd egy-két platformos kihívásba is.

Valószínűleg nem beszélhetünk túl nagy történelmi hűségről, de az egész nagyon jól néz ki. Érdekes, hogy bár kínai csapat készíti, a játékban mégis megjelennek olyan motívumok (koponyák, végtagok levágása és hasonlók), amiket a kínai kormányzati cenzúra nem túlzottan tolerál.

A Bladed Fury december 18-án jelenik meg a Steamen.

New Game+ mód a The Messengerben

A Sabotage stúdió retro-platformere, melyben egy ifjú ninja indul el, hogy megmentse klánját a démonok seregétől, nemrég nagy frissítést kapott.

Ennek része a New Game+ mód a maga nehezebb kihívásaival (az ellenfelek nagyobb sebzést osztogatnak, a bossok tovább élnek), de számos kényelmi funkciót is kaptunk, például beállíthatjuk az irányítást, vagy felgyorsíthatjuk a párbeszédeket. A pontos részleteket a patch notes tartalmazza.

A The Messenger november 27-ig akciósan kapható a Steamen.

Kipróbálható a Lore Finder

A Kitsune Games játéka egy felfedezős platformer, vagy ahogy a fejlesztők jellemezték, egy kozmikus horror metroidvania.

Kickstarteres kampányában tízezer dollár a cél, ez már majdnem megvan. Egy demó is elérhető hozzá, melyben megpróbálták összefoglalni a legfontosabb elemeket: mágia, csápok, csattogó állkapcsok, kultisták és lövöldözés biztosítják a mozgalmas játékmenetet.

A Lore Finder megjelenését 2019 decemberére tervezik.

Még jobb lett a tusolószimulátor

Robert Yang játékában, a Rinse and Repeatben férfiakkal állhatunk a zuhany alá, hogy megmosdassuk őket. A Rinse and Repeat HD kontrollertámogatással, fejlettebb grafikával, és számos aprósággal turbózta fel az élményt.

A helyszín egy edzőterem, vagy ilyesmi nyilvános tusolója, így az időbeosztásra is figyelnünk kell. Ha jól sikáljuk le felebarátunk hátát, egyéb testrészekre léphetünk tovább, de ha nem, ő fog lelépni, szóval csak ügyesen!

A Rinse and Repeat HD becsületkasszás alapon tölthető le az itch.io-ról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap