indiePon - A mainstreamen túl 65. rész

A mai részben olvashattok egy steampunk túlélőjátékról és az ex-Telltale dizájnerről a The Waylanders csapatában, belenézhettek a Redout: Space Assaultba, vagy a C64-es Limbo-ba, de meghallgathatjátok a Warframe: Fortuna közönségkedvenc dalát is.

indiePon - A mainstreamen túl 65. rész

A Telltale volt dizájnerével erősít a The Waylanders

A spanyol Gato Savaje stúdiónak és a Dragon Age egykori kreatív igazgatójának, Mike Laidlawnak közös projektje egy csapatalapú szerepjáték, mely klasszikus alapokkal és innovatív lehetőségekkel, köztük időutazással vár minket. Kickstarteres kampánya még tart egy pár napig.

Emily Grace Buck a Telltale-nél volt dizájner, olyan címeken dolgozott, mint a Batman, a Guardians of the Galaxy, vagy a The Walking Dead-sorozat, és neve a stúdió bezárásának a munkatársakra való következményeiről szóló twitteres üzeneteivel vált széles körben ismertté.

A The Waylanders 200 ezer dolláros extra célja volt a hölgy csatlakozása a csapathoz, de most bejelentették, hogy már most hivatalosan a részévé vált. Fontos szerepe van a kampány megalkotásában, illetve abban, hogy a játékosok érzelmileg is kötődjenek a karakterekhez és a történethez.

A kickstarteres kampány november 16-ig tart, a megjelenést 2020 elejére tervezik.

Stratégia-lövölde a Bioshock fejlesztőjének társalapítójától

Az Irrational Gamest a Bioshockról, vagy a System Shock 2-ről ismerhetjük, a stúdió társalapítója Jonathan Clay volt.

A cég 2017 februárjában szűnt meg, Clay most a Blue Manchu csapatát vezeti. Új projektjük a Void Bastards címre hallgató stratégia-lövölde hibrid, melyben a Sargasso-ködből kell megszöknünk.

Egyik ellenséges hajóról a másikra ugrálunk majd, a galaxis felülnézetes térképéről választva ki következő úticélunkat. Mindegyiken megkapjuk az alaprajzukat, így megtervezhetjük az ellenséges egységek, lövegtornyok között vezető utat, lehetőség szerint érintve a terminálokat is, amik segítségünkre lehetnek.

Folyamatosan egyensúlyozunk a fedélzeten maradással járó jutalom, és az ezzel párosuló életveszély között. Ha hosszabb ideig keresgélünk, több zsákmányt találhatunk, vagy alapanyagot a felszerelésünkhöz, esetleg élelmet és üzemanyagot is, de egyre nagyobb lesz az esélye, hogy lerohannak, és mindent elveszítünk.

A Void Bastards megjelenését a jövő évre tervezik, de már Humble Store-os és steames oldala is van.

Steampunk túlélősdi lesz a Volcanoids

A belső nézetes steampunk túlélőjátékban egy vulkanikus szigeten kell életben maradnunk a lávakitörések és mechanikus ellenfelek között. Cuki steampunk otthont építhetünk, ami egyben gyártósorként is funkcionál, és páncélos mozgó bázissá is változhat.

Sajnos nem lehet szabadon kódorogni vele, de ha megadunk neki egy úticélt, akkor összecsomagolja magát, lemegy a föld alá, és a robotpilóta odavisz.

A Volcanoids korai hozzáférése januárban indul a Steamen, a hivatalos oldalon az alfára lehet jelentkezni.

Futár a felhők között

A Cloudpunk hőse egy félig legális futárcégnek dolgozik Nivalis felhőkarcolókkal teli, neonfényben fürdő városában. A fejlesztő Ion Lands szerint légpárnás autónkkal, vagy gyalog is felfedezhetjük majd az „utcákat”, belekeveredve a céges összeesküvések, hekkerek és rossz útra tévedt MI-k hálójába. A változatos karakterek életére minden döntésünk és cselekedetünk hatással lesz.

A stúdió vezetője, Marko Dieckmann elmondta, hogy például a Firewatch-hoz hasonlít majd az, ahogy a történetet elmesélik. Van sztoriszál, de el is kódoroghatunk, titkos helyekre bukkanhatunk, mellékszálakat indíthatunk el. Harc egyáltalán nem lesz, egy hangulatos élmény a cél, melynek középpontjában a város és lakói állnak.

A Cloudpunk valamikor jövőre jelenik meg, steames oldala már van.

Belenézhetünk a Redout: Space Assaultba

A Redout egy 2016-os, futurisztikus versenyjáték volt, melyet mi is teszteltünk annak idején. Folytatása, a Redout: Space Assault megőrizte elődje sebességét, de a versenypályákat űrbéli harcokra és taktikákra cserélte.

A jövőben járunk, mikor az emberiség kétségbeesetten kutat egy új otthon után. Választanunk kell majd, hogy az autoriter berendezkedésű Kolonizációs Flotta, vagy a lázadók oldalára állunk, hiszen mindkét csoport merőben más elképzelésekkel rendelkezik fajunk jövőjét illetően. Versenyzés helyett az űrben repkedünk és lövöldözünk, vagy nagyobb hajókat irányítunk.

Itt lép be a taktikai rész: nem egyetlen jármű parancsnokai leszünk, hanem használhatunk fejleszthető korvetteket és vadászgépeket, nekimehetünk az ellenséges anyahajóknak, támogathatjuk és javíthatjuk a flottát, kísérhetjük a szállítóhajókat. Bár lesz kampány, a hangsúly a multiplayer csatákon van.

A most kiadott trailerben először nézhetünk bele a játékba, és meg kell hagyni, nem sok minden emlékeztet az elődjére, de legalább pörgősnek tűnik.

A Redout: Space Assault steames oldala már él, megjelenés 2019 elején.

Új DLC-t kapott az American Truck Simulator

A Special Transport kiegészítőben hatalmas rakományokat kell elszállítanunk rendeltetési helyükre, olyasmiket, mint mondjuk óriási ipari gépezetek, vagy házak. Akár rendőri kíséretre is szükségünk lehet, vagy megjelenhet egy tévécsatorna, hogy közvetítsen.

A DLC-t a Steamen találjátok meg, öt euróba kerül.

Megjelent a Cheap Golf

A Pixeljam vicces minigolf-játéka egy évig volt korai hozzáférésben, most itt az éles verzió. Érdekessége, hogy a labda egy kocka, a pályák cikkcakkos pacnik, a lyuk pedig hatalmas.

A történet szerint egy folyamatosan fejlődő MI, Susan kísérletezik velünk, hogy az egérrel végzett apró mozdulatok alapján megértse az emberiséget.

A jelenleg három epizódból álló, de később bővülő Cheap Golf négy euróba kerül a Steamen, vagy öt dollárba az itch.io-n.

A Limbo C64-en

Az 1991-ben alakult Excess nevű csapat játszható demót adott ki a Limbo Commodore 64-es változatához. Lejátszásához kell egy emulátor, de ebből sokfélét találni a neten. A teljes változatra viszont még egy kicsit várni kell, a demóban lévő információ alapján nagyjából 2024-re lesz kész…

Népszerű a Warframe: Fortuna dala

A We All Lift Together nem feldolgozás, hanem eredeti szerzemény, kifejezetten a nemrég érkezett Fortunához írták meg. Fülbemászó dallam, az elnyomott Solaris frakció kórusa, Keith Power alkotása. A Bandcampről is letölthető egy dollárért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap