indiePon - A mainstreamen túl 64. rész

Csúszás a The Long Darkban, videón az Elite Dangerous új hajója, Gary Busey a Killing Floor 2-ben - ezek, és más érdekességek a mai epizódban!

indiePon - A mainstreamen túl 64. rész

Csúszik a The Long Dark történetének harmadik epizódja

Az általunk is tesztelt játék Wintermute címre hallgató sztorimódjának következő része decemberben jelent volna meg, de a fejlesztő Hinterland Studio kreatív igazgatója, Raphael van Lierop bejelentette, hogy később érkezik majd.

A rossz hír azonban egy jó hírekből álló, nagyobb kép részlete. Ahogy van Lierop elmondta, a közelmúlt eseményei, mint a Telltale, vagy a Capcom vancouveri csapatának felszámolása (a HS is vancouveri), az, hogy több, mint 200 ember elveszítette az állását, arra ösztönözte őket, hogy segítsenek. A Capcomtól hatan érkeztek a stúdióhoz, így nagyot léptek előre például az animációs részleg területén.

Jelenleg egy külön csoport dolgozik a Wintermute-on, egy másik pedig a sandbox túlélőmódon, így lehetőségük nyílt arra, hogy több tartalmat helyezzenek a harmadik epizódba. Decemberben ezért ezt nem kapjuk meg, jön viszont az első két rész átírt, újra felvett, friss küldetésekkel bővített formában. A meglévő mentések ezekhez nem lesznek használhatóak.

A The Long Darkra november 12-ig 75 százalékos akció fut a Steamen.

Megjelent a Steel Rats

A Steel Rats egy motoros banda, melynek tagjai megfogadták, hogy megvédik városukat a retro-furutisztikus, alternatív 1940-es évekbeli Egyesült Államokban az invázióra készülő földönkívüli robotoktól. Ennek megfelelően acélparipánk nyergében az ellenfelek hordáin gázolunk át, négy egyedi karakter között váltogatva.

A Tate Multimedia játéka a lövöldék, platformerek, és ügyességi versenyjátékok ötvözete, szokatlanul kreatív koncepció – november 14-ig 15 százalékkal olcsóbban zsákolható be a Steamről.

Elérhető a Don’t Starve Hamlet kiegészítője

Wilson és barátai ezúttal egy arisztokratikus malacok által vezetett városba mennek, de persze nem hiányoznak a csapdákkal teli romok, és az új bossok sem, köztük egy hatalmas pók, mely egyben gorilla is…

Az éles verziósnak jelzett, de valójában korai hozzáférésben lévő DLC kevesebb, mint hat euróba kerül a Steamen.

Februárban jön a teljes verziós Tannenberg

A játék egy valósághű első világháborús multiplayer FPS, mely nagyjából egy éve van korai hozzáférésben.

A Blackmill Games és az M2H által közösen futtatott projektben akár 64 fő is együtt játszhat, de teljesen más élményt nyújt, mint mondjuk a Battlefield 1. A fegyverünk például besülhet, és nagyon sokszor meghalunk. A fejlesztők célja az volt, hogy a kevésbé ismert, lövészárok-hadviseléstől mentes, sokkal mozgalmasabb keleti front eseményeire is vetüljön némi fény. Ennek megfelelően az éles változatban már a bolgárok is elérhetőek lesznek.

Tervben van egy speciális téli hadjárat-event, illetve a háború végét jelentő, 1918. november 11-én megkötött fegyverszünet emlékére kétperces csend lesz a játékban.

A Tannenberg november 11-ig féláron kapható a Steamen.

Korai hozzáférésben a HellSign

A játékban egy szörnyekkel teli várost fedezünk fel, olyan lényeket kutatunk és vadászunk, mint a démonkutyák, óriáspókok, vagy szellemrémek. A cél az, hogy megtaláljuk családunk gyilkosát.

A HellSign annyiban különbözik más akció-RPG-ktől, hogy ajtók berúgása és shotgunnal való agyatlan lövöldözés helyett konkrétan nyomoznunk kell. Becserkésszük a szörnyeket, jeleket követünk, könyveket olvasunk, hiszen a tanulás és tapasztalat segít majd hozzá az ellenfelek legyőzésének módszereihez.

A jelenlegi verzió nagyjából 10-12 óra alatt játszható végig. 13 kisebb szörny és három boss-szintű ellenfél vár ránk, később női karaktert is készíthetünk. Az éles megjelenést 2019 végére tervezi a fejlesztő Ballistic Interactive, ebben már negyven órányi kaland lesz több tucatnyi levadászható rémséggel. A térképek procedurálisan generálódnak, tehát nem lőjük le magunknak előre a poénokat.

A HellSign most 12 és fél euróba kerül a Steamen, de az ár később nőni fog.

Videón az Elite Dangerous új hajója

A Mamba az Elite Dangerous: Beyond – Chapter Fourral érkezik majd, jelenleg bétafázisban van. Egy sportos, elegáns, gyors, high-end jármű, ehhez illeszkedik az ára is, hiszen 55 millió kreditbe kerül.

A Polybius a Steamen

A pszichedelikus VR lövölde tavaly jött ki PSVR exkluzívként, de nemsokára PC-n is elérhető lesz.

A játékot monitoron is élvezhetjük, de VR-hez készítették. A PC-s változat a jelek szerint csak az Oculus Riftet fogja támogatni. 50 geometrikus környezeten kell átjutnunk minél gyorsabban, de a sebesség veszélyekkel jár.

A Polybius az év vége felé jelenik meg.

Gary Busey a Killing Floor 2-ben

A színész Badass Santa lesz a játék Twisted Christmas: Season’s Beatings frissítésében. Nem bossról, hanem egy tíz dollárért megvásárolható, játszható karakterről van szó, akit Busey szinkronizál. Tanácsokat kapunk majd tőle a fegyverzetre és felszerelésekre vonatkozóan a Free Trader állomáson a kereskedő hangjaként is.

Új fegyverek (például a Thompson SMG, vagy az M32 gránátvető), térképek (Santa’s Workshop, Shopping Spree), és más érdekességek várnak majd ránk. Az update december elején érkezik, de a bétateszt már elindult.

Reinkarnálódott a One Hour One Life

Jason Rohrer egyedül dolgozott játékán, mely egy multiplayer online túlélő-kaland, ahol perzisztens szervereken kell együttműködnünk a többi játékossal. Korábban csak közvetlenül a fejlesztőtől volt megszerezhető, de már a Steamen is elérhetővé vált.

A fő feladatunk az, hogy új civilizációt építsünk, potom tízezer legyártható tárgy segítségével – a techfán a sportautóktól kezdve az arannyal burkolt robotszolgákig minden van. Rohrer szerint az egész techfa felfedezése több száz generációt igényel, ráadásul hetente rengeteg új elem kerül fel rá.

A csavar az, hogy néha felnőttként kezdünk, néha kisbabaként, néha felnőttként egy kisbabával, és ez a gyerkőc egy másik játékos. Minden élet maximum egy óráig tart valós időben, ezalatt megszülethetünk, felnőhetünk, és megpróbálhatunk hozzájárulni a társadalom előrehaladásához, mielőtt utolérne a végzetünk. Általában lesz saját gyerekünk is, akit meg kell védenünk és el kell indítanunk a saját útján. Halálunk után az egész újrakezdődik, ugyanabban a perzisztens világban. A generációk során örökölhetünk magunktól szerszámokat és tárgyakat. Legfontosabb időtöltésünk a gyűjtögetés, craftolás és a farkasokkal való harc lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap