indiePon - A mainstreamen túl 23. rész

A mai részben többek között a The Culling 2 kaszájáról, a City of Brass új frissítéséről, egy készülő hackerjátékról és Moszkva metróhasználó kóbor kutyáiról is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 23. rész

Bezárták a The Culling 2-t

Egy hete írtam arról, hogy megjelent a játék, és máris vége. Ezen azonban nem kell csodálkozni: a Steam Charts szerint alig játszott vele néhány száz ember, és ez az amúgy sem nagy szám is villámgyorsan lecsökkent egy számjegyű értékre. A fejlesztő Xaviantnak ezzel, és a The Culling rajongótáborával is szembe kellett néznie, így drámai elhatározásra jutottak: a játékot beszántották, a vásárlóknak visszatérítik az árát.

A javítással való szöszölés helyett a stúdió újra az eredeti The Cullingon kezd el dolgozni, és a Day One nevű reboottal azt a verziót hozzák vissza, amivel a korai hozzáférés indult 2016-ban, tehát visszatérnek a perkek, az airdropok és minden más. Az új változat indulásakor a játék ingyenessé válik majd. A pontos információkat elvileg még a héten közzéteszik. Az biztos, hogy a rajongók többnyire pozitívan fogadták a meglehetősen bátor lépést.

Nagy frissítést kapott a City of Brass

A néhány egykori Bioshock-fejlesztő által készített játék belső nézetes roguelike kaland, melyben egy tolvajt alakítunk, aki a helyszínként szolgáló, Ezeregyéjszaka-hangulatú, kincsekkel, dzsinnekkel, élőhalottakkal, csapdákkal és procedurálisan generált, végleges halállal fenyegető küldetésekkel teli városban végzi tevékenységét.

Az 1.2-es, ingyenes Fortune’s Rivals update új karakterosztályokat hozott. Mindegyik saját erősségekkel és gyenge pontokkal rendelkezik, illetve többféle fegyver és relic jár hozzájuk. A Traveler ezentúl már férfi, vagy nő is lehet, a Soldier mágikus lándzsájával képes egyszerre több ellenfelet legyőzni, de akár távolsági harcban is használhatja, a Brigand pedig egy rakásnyi dobótőrrel a zsebében vág neki a kalandnak.

Ez már a második ingyenes frissítés a megjelenés óta. Az első, a Sultan’s Armory új tárgyakat, fegyvereket és ereklyéket hozott, melyek jól jönnek majd a most érkezett karakterosztályokhoz is.

A City of Brass 20 százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen július 23-ig.

Augusztus 23-án jön a Hollow Knight utolsó kiegészítője

A Gods & Glory a végső fejezet a történetben, és az eddigi legnagyobb a fejlesztő Team Cherry szerint. Ahogy írták, a DLC új bossokat, zenéket, küldetéseket és NPC-ket tartalmaz, de visszatér Sheo mester is.

A Hollow Knight Nintendo Switch-en, illetve PC-n érhető el, ez utóbbi verziót a GOG-on, a Steamen és a Humble Store-ban is megtaláljátok. A Gods & Glory kiegészítő ingyenes lesz.

Csúszik az Ion Maiden

A Duke Nukem 3D motorjára épített retro FPS, melyről márciusban írtunk, a jövő év elején érkezik majd, jelentette be a fejlesztő Voidpoint és a játékot kiadó 3D Realms. Ez egyben azt jelenti, hogy valószínűleg multiplayer lehetőség is lesz benne, de az egyelőre nem ismert, hogy hagyományos deathmatch-ről, co-opról, vagy mindkettőről van-e szó. Dolgoznak még a teljesítményen, a nehézségi fokozatokon, illetve bekerült egy alapszintű, arénás túlélőmód is, a Queen of the Hill.

Az Ion Maiden korai hozzáféréses verziója a Steamen és a GOG-on érhető el húsz euróért.

Fizetős lett a Faeria

Az általunk is tesztelt gyűjtögetős kártyajátékot eddig a szokásos formátumban érhettük el: ingyenes volt, és különböző paklikat, ládákat vehettünk hozzá a boltban. Ezentúl azonban húsz eurót kell fizetnünk érte, viszont nincsenek megvásárolható, véletlenszerű tartalmú cuccok hozzá, az új lapokat fejlődés közben kapjuk meg.

Az új gazdasági modellt áttanulmányozhatjátok ti is. Röviden arról van szó, hogy minden szintlépéskor hozzájutunk egy ládához, amiben négy különböző kártya van. A fejlesztő Abrakam szerint 172 ládára van szükség ahhoz, hogy az alapszett lapjait megszerezzük, de ehhez a kampányt is végig kell játszani.

Ha már próbáltuk a Faeriát, a Classic verzió a miénk, de van prémium változat is, dupla XP-vel. Az Abrakam rendszeres frissítéseket tervez.

A Faeria a Steamen érhető el húsz euróért.

Új hackerjátékon dolgozik a Zachtronics

Az Exapunks 1997-ben játszódik, karakterünk egykori hacker, aki egy illegális számítógépes magazinból, a Trash World Newsból szerzi tudását, tippjeit, titkos információit. Ezek segítségével vírusokat ír, amiket aztán ráereszt különböző bankok, egyetemek, tévéállomások, közlekedési lámpák, játékkonzolok és minden más hálózataira, még saját testére is.

A szerverek feltörése további tartalmakhoz nyitja meg az utat, a devkit megszerzésével pedig akár saját játékokat is készíthetünk az Exapunks TEC Redshift konzolján. A multiplayer lehetőségek között szerepelnek a hackerpárbajok, és saját fejtörőket is létrehozhatunk, hogy aztán megosszuk őket a Steam Workshopban. A játékban lesz két lapszám a Trash World Newsból, ezeket kinyomtathatjuk, és a Zachtronics szerint elengedhetetlenül szükségesek a sikerhez, gyakorlatilag használati utasításként szolgálnak.

Az Exapunks korai hozzáférése augusztus 21-én indul a Steamen, cirka húsz euróba fog kerülni. A limitált kiadást közvetlenül a stúdiótól szerezhetjük be, ebben a Trash World News nyomtatott példányai mellett 3D szemüveg is van a TEC Redshift konzolhoz, plusz egy boríték valami titkos dologgal, mindez nagyjából 45 euróért.

Elindult a Wayward Souls korai hozzáférése

A történetalapú akció-szerepjátékban minden labirintus procedurálisan generálódik, a hat játszható karakter (az éles verzióban hét lesz) pedig saját sztoriszállal, különböző játékstílussal, bossokkal és NPC-kkel rendelkezik. A korai hozzáféréses változat mindent tartalmaz, amit jelenleg megtalálunk a mobilos Wayward Soulsban, a paladin, a végtelen mód, a felhőalapú mentés és néhány más extra a következő 3-7 hónapban kerül majd be a végleges megjelenés előtt.

A Wayward Soulst a Steamen keressétek, július 23-ig csak kilenc euróba kerül.

Kutyák a metróban

A Moszkvában élő kóbor kutyák rájöttek, hogyan használhatják a város labirintusszerű metróalagút-hálózatát: csendesebb kerületekbe utaznak, ha aludni akarnak, népesebb területekre, ha élelem után kutatnak. A Spooky Squid Games új projektje, a Russian Subway Dogs róluk mesél.

Egy akciójátékról van szó, melyben vodkásüvegek elől kell kitérnünk, vagy idegeneket kell megugatnunk, hogy elejtsék a náluk lévő ételt. Több tucatnyi pálya van a kampányban, de kipróbálhatjuk a végtelen módot is, sőt, a macskák sem maradhatnak ki.

Megjelenés augusztus 2-án a Steamen.

Ingyenesen harcolhatunk a DimensionsVS-ben

A játék akár négy főt is támogat helyi, vagy online multiplayerben, kezelése kontrollerrel, vagy billentyűzettel is történhet. A cél az, hogy kiüssük az ellenfeleket, lehetőleg egyre nagyobbakat csapva rájuk.

A fejlesztő TeePee Studios augusztusban indítja a korai hozzáféréses verziót a Steamen, ebben hat karakter lesz elérhető. A végleges verzió, melyet a jövő év elejére terveznek, sokkal több pályát és karaktert tartalmaz majd, de továbbra is ingyenes lesz, a kozmetikai cuccokért fizethetünk majd, ha szeretnénk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward